Fit Sebzeli Pizza Tarifim

by - 11:53


Hadi mutfağa başlıyoruz;

>1 su bardağı yulaf
>Domates (yarısı)
>Kırmızı ve Yeşil Biber
>Light Kaşar Peyniri
>Domates Sosu (Su bardağının yarısı)
>Bir yumurta
>Soğan 

>Kabak(dışını soymadan rendelenecek, suyunu iyice sıkın) 

•Bir kaba yulaf ezmesini koyup üzerine yumurtayı kırın.Üzerine istediğiniz baharatı ekleyin.Ben nane,kekik,pul biber, karabiber ve çok az da tuz ekledim.
•Üzerine kestiğiniz kaşar peynirlerinden 2 tanesini alıp parçalayarak ekleyin.Karışımı iyice yoğurun.İlk başta birleşmiyor gibi olsa da karışım kendini toplayacaktır.
•Karışımı yağlı kağıda yada peçeteyle çok az yağla sildiğiniz tepsi üzerine koyup pizza şeklini verin.Köşelerini içten bastırarak hafifçe yukarı kaldırın ve 200 derece ısınmış fırına koyun, 7 dk bekleyin.
•Domates sosunu fırından çıkardığınız pizzanın iç kısmına sürün.Üzerine katman halinde rendelediğimiz kabak rendesini yayın.
•Daha sonra sebzeleri,soğanı ve domatesi üzerine koyuyoruz. Fırına tekrar yerleştiriyoruz ve 10 dk sonra üzerine 2 parça daha kaşar peynirinden ekleyerek 5 dk daha fırında pişirmeye bırakıyoruz.
•Ve fit pizzamız yemeye hazır.


Önerim akşam yemeği öğününde tüketmeniz 2 dilim yetecektir, ara öğün için oldukça fazla olur :) Kesinlikle çok doyurucu ve aperatif bir tarif oldu.Beğeneceğinizden eminim. Evet tarifimi deneyip,beğenenleri de mutfağa alıyoruz.
Yorumlarınızı bekliyorum,
Herkese afiyet olsun.

Bunlarda İlgini Çekebilir

0 kişi dedi ki

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe