Kendi Küçük Ama Kalbi Büyük Kardeşime...

by - 16:53



Dün hayatımın en kötü gününü yaşadım.Hiç bu kadar kötü güne başlamamıştım.Dün günlerden perşembe idi.Ben dün okula öğleden sonra gidiceğim için telefonumu sessize almıştım.Uyku sersemliği saat 8.30 gibi bir titreşim duydum telefonumda.''Annem''.Dedim ki annem ne arayacak beni bu saatte yat uyu.1 saat daha uyudum bir baktım ki ''Annem '' 9 defa ,''Babam''sa 6 defa beni aramış.İçimden de diyorum ki acaba noldu ne dicekler yine bana ? Kaldırmak için mi aradılar filan diyorum.Sonra ''Babam''ı geri aradım.

Babam;
-Nerdesin sen kızım ?Allah Aşkına ? Arıyoruz sabahın 6sından beri seni dedi.Bende;
-Uyuyordum noldu ki? dedim.Babamsa;
-Biz hastanedeyiz kızım.Ben;
-Babaaaa ,kime noldu çabuk söylee? O arada ağlıyorum .Nolabilir diye düşünüyorum.Babam;
-Kardeşini hastaneye getirdik dedi.Ben gerisini ne duydum ne işittim.''Hemen geliyorum'' dediğimi hatırlıyorum.O kadar.

Erkek kardeşim bizim en küçüğümüz.En miniğimiz.O daha doğmamışken.Anneme aldırıcaksın onu,yoksa senin çocuğun filan olmam ben diye ağlayıp zırladığımı hatırlıyorum.Hiç istememiştim onu.Ta ki doğana kadar.Hasta mı oldu ben başlardım ağlamaya.Öksürdü mü,hapşırdı mı,düştü mü kardeşim ağlamazdı ben ağlardım o düştü,, diye.O derece düşkündüm ona. En küçük çocuk olunca yeri hep daha bir sevimli oluyor kalbinde kardeşin.Aramızda 10 yaş var zaten.Annem olmadığında annesi oldum ben kardeşime.Kol kanat gerdim.Korudum.Şimdii,babam hasta o hastanede diyince.Olur mu bu? Ben yoktum yanlarında da zaten.Elim ayağım birbirine girdi.Nasıl hazırlanıp çıktığımı hatırlamıyorum.


Babam beni almaya geldiğinde arabada 

-Bana neden dün haber vermediniz?Nesi var diye bağırışmalarımı hatırlıyorum. Onlar;
      Doktora 1 hafta önce gitmişler.Ama bana birşey dememişler telaş yaparım diye.En sonunda işler ciddileşmiş.Doktor kalbi delik demiş ..Kalbi delikmiş demişmiş doktor.O ne biliyor.Kesin bir hata var.Ağlamaya başladığımı biliyorum .Hüngür hüngür.Yan koltukta küçük kardeşim oturuyor.Ben ona sarılıyorum daha çok ağlıyorum.''Annem '' kardeşimi benden çekti .

-Ağlama oğlum ablan bana söylemediler diye ağlıyor dedi..Kardeşimse;
-Anne ben 3 yaşında değilim.Ölücek miyim ben ? demez mi.Ben ,annem,anneannem.Hep beraber ağlamaya başladık.Gerisini bilmiyorum.Beynim çok bulanık.

Şuanda ilaç tedavisi görücek dediler.Pek birşey yok inşallah.Atlatıcak bunu.Ben inanıyorum o küçük kardeşime.Küçük ama yüreği kocaman olan minik kardeşime.Atlatıcaz buna canı gönülden inanıyorum..Hastaneden geldim bende.İçimi dökmek istedim yarım saatcik.Kardeşim şu anda iyi.Maşallah.Allah kimsenin sevdiklerine,sevmediklerine hastalık çektirmesin.Sevdiklerinin acı çektiklerini göstertmesin.Çok kötü birşey.Elden hiçbirşey gelmemesi çünkü..

Bunlarda İlgini Çekebilir

19 kişi dedi ki

  1. cnm çok büyük geçmiş olsun. acil şifalar dilerim. inş. çoook iyi olur. Allah çocukları korur derler. dua et. geçicek bugünler de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım..İnşallah şuan iyi ama daha da iyi olur diye umuyoruz.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun.. Atlatacak kardeşin, atlatacaksınız hep beraber, bende inanıyorum. İyi düşün.. Her şey düzelecek. Acil şifalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Okurken gözlerim doldu :(
    Ama hiç merak etme,yanında senin gibi bir ablası olan bir kardeşe hiç bir şey olmaz...
    Sevgi ile ilgi ile yıllar boyu kaliteli bir hayat yaşayacak,
    Çünkü kendine ve siz de ona çok daha fazla dikkat edeceksiniz...
    ama sakın ha bir daha onun önünde ağlamayın,üzülücek bir şey olduğunu bilmesin; mutlu olsun..Herşeyin ilacı mutluluk,huzur.
    Ben kendi kayıplarımdan,kazanımlarımdan bunu öğrendim..
    Gözünden sakın ve koru onu,meleklerin kanatları üzerinizzde olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu yaşamak çok kötü bir duygu.neyseki o zorlu günleri atlattık.çok sağol tekrardan.

      Sil
  4. Geçmiş olsun şeker. Çocukların hasta olmasına dayanamıyorum. Bir an önce iyileşir umarım.. İyi bakın ona.. Sende üzme kendini..Allah Acil şifa versin ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dayanamıyorum.Hastanede ne kadar minik çocuklar var bahsetmek bile istemiyorum.Allah herkese acil şifalar versin.çok sağol tatlım.

      Sil
  5. Benim de gözlerim doldu. Kardesin ve ailen icin dua edecegim, cok cok gecmis olsun, Allah'tan ümidini kesme, en karanlik anlarinda bile bir isik verir sana, umut verir mutlaka. Her sey dua ve namazla biter, bunu unutma, özellikle böyle anlarda Allah'a olan inancin güclenmeli. Bütün dualarim seninle/sizinle, Allah ailene ve sana sabir versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım.Dualarınız yerini buldu diye düşünüyorum.Kardeşim şuanda iyi.Çok teşekkürler.

      Sil
  6. küçük meleğe hiç bişeycik olmuycak dualarımız onunla,güçlü ve inatçı ol..

    YanıtlaSil
  7. Canım çok geçmiş olsun. :(

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun ama lütfen endişelenmeyin. Türkiye'de çok fazla kişide görülen bir hastalık bu. Benim çocukluk arkadaşıma 5 yaşında bu teşhis kondu/konmuş. Şimdi 34 yaşında, güzeller güzeli bir kız çocuğu annesi, son derece sağlıklı bir kadın!

    Allah kardeşinize şifa versin, sevgilerimle, Başak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Evet Türkiye'de özellikle çocuklarda,bebeklerde çok görülen bir rahatsızlıkmış.Bbizde yeni öğrendik.Çok sağol iyi dileklerin için. :)

      Sil
  9. canım benim yaa..ablalık bu işte..ben de en küçük çocuktum hoş hala öyle..ablalarım hala benim üzerime titrerler ben de onların..kardeş gibisi yoktur.kıskansa da kavga da etse yine de ayrılamazlar bence..biz hepimiz evli çoluk çocuk sahibi insanlarız ne anne babamız ne kocalarımız ne de çocuklarımız araya girebilirler..senin gibi ablası olduktan sonra her şeyin üstesinden gelecek ve hızla iyileşecektir..umarım sağlıklı ve huzurlu uzun ömürleriniz olur..Ailecek Allah sizleri birbirinize bağışlasın..Kendimi ağlamamak için zor tutuyorum...öpüyorum hepinizi..iyi ki varsınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah geldi canım üstesinden.Zor günler atlattık ama geçti gibi. Bende seni öpüyorum canım.

      Sil
  10. çok geçmiş olsun. eminim iyileşek

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe