Ne Okudum;Küçük Mucizeler Dükkanı

by - 03:48

   İnsan bazen kendiyle başbaşa kalmak,herşeyden kısa bir süreliğine elini ayağını çekmek ister.Kimi kendini bir odaya kapatır,kimi sessizce huzuru bekler,kimiyse benim gibi bu huzuru kitaplarda bulur.Hayallerini kitaplarda,kendini karakterin yerine koyarak bulur.


   
Debbie Macomber'ın bu serisi 5 kitaptan oluşmakta;
>Küçük Mucizeler Dükkanı
>Bir Yumak Mutluluk
>Bahçemde Yeşeren Umutlar
>Mucizeler Dükkanına Dönüş
>Bir Dilekle Başladı Her Şey

Bu kitap serisi,daha önce iki kere kanser geçiren genç bir kadının, bir yumak mutluluk ismindeki yüncü dükkanını açmasıyla başlıyor.. Gerçek dostlukları, güzel aşkları herkesin hayatında büyük küçük var olan sıkıntıları ve nasıl bunların aşıldıklarını  konu alan bu kitapları, herkesin kendinden birşeyler bularak ve beğenerek okuyacağına eminim..Bu kitapların en sevdiğim yanıda hep mutlu sonla bitmesi zaten.

İlk kitabın ''Küçük Mucizeler Dükkanının'' kapağında insana huzur veren çok unsur var .İnsanın içinde bir sıcaklık hissi uyandırıyor kitap,daha okumadan kitabın kapağına aşık oluyorsunuz.
  Bu kitapta konu 4 kadın etrafında dönüyor.Bu kadınlar birbirleriyle bir örgü,iplik dükkanı sayesinde kursta tanışıyorlar.Her kadın kendi içinde yaşadıklarını ayrı ayrı bölümlerde anlatıyor.Kitapta aşk,duygusallık,hüzün hepsi var.İlk kitabı bitirmem tam 2 günümü aldı.Okurken sizi hiç yorucağını düşünmüyorum,dili çok akıcı çünkü.


İkinci kitap ''Bir Yumak Mutluluk'' tam içiniz bunaldığında,boş zamanlarda okunacak cinsten bir kitap.Sizi süprizlere karşı hazırlıyor.Yine bu kitapta aynı konu üzerinden gidiyor,ama bu sefer farklı kadınların hikayesini anlatıyor kitap.Kitabın sonunun iyi biticeğini geçen kitaptan anlamış olmalısınız,o yönden kitabın pek bir heyecanı yok.Ama kesinlikle okunmalı diye düşünüyorum.


Üçüncü kitap ''Bahçemde Yeşeren Umutlar''  da bu sefer bambaşka bir kadının hikayesi anlatılıyor.Önceki 2 kitapta ortak karakterler vardı,burda da sadece konu aynı sokakta geçiyor.Baş kadın kahramanın çocuk-baba ilişkisi göz önüne çıkıyor.Bu kitabın ayrı bir tadı var bence.Çünkü insan kitapta kendinden birşeyler buluyor.Acı-tatlı kitap çok hoş bence.

Diğer iki kitabı daha okuyamadım.Okuduğumda onlar hakkında da yorumlarım olacak tabiki de.Kısacası bu kitapları boş vaktiniz de kesinlikle kaçırmadan okuyun derim,moraliniz düzeliyor,insanı çok mutlu eden bir kitap ...

Sizin de kitap hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Not;
Çekiliş var katılın derim. dortdortlukblog


Bunlarda İlgini Çekebilir

3 kişi dedi ki

  1. serinin yeni kitabı da çıktı ve bende hepsi var. tavsiye ederim. harika bir seri olduğu konusunda sana katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serinin son kitabını okumak için hiç fırsat olmadı. :D kesinlikle harika.

      Sil
  2. Bence çok samimi bir anlatışı var yazarın sveiyorum

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe