İzlenesi Kore Dizilerinden Seçmeler | 4

by - 19:49

Merhabalar,

Yazın evde olanlar gayet iyi bilirler sürekli birşey izleme isteği doğar içimizde. Bende tatil girdiğinden beri kendimi Kore dizilerine verdim gitti.Şimdiye kadar izlediklerimin hepsini ayrı ayrı çok sevdim.Ama Kore dizilerinde dikkat ettim de hepsinde ortak bir nokta var.Hepsinde insanlar reerkarnasyon'a uğruyorlar.Ciddi anlamda hepsinde buna inanılıyor ve senaryo bunun üzerinden yürüyor.İzleyenler aslında ne demek istediğimi anladılar sanırım.Bugün sizlere birkaç tanesinden bahsedip,izlemenizi sımsıkı tavsiye etmek istiyorum.Bakalım neler izledim?

moon lovers scarlet heart ryeo ile ilgili görsel sonucu
Moon Lovers : Scarlet Heart Ryeo / Aşka Yolculuk

Gelmiş geçmiş izlediğim en güzel Kore dizisi. Dizi yakın zamanlarda Kanal 7 de dublajlı olarak yayınlanmaya başlayınca keşfetimde bu dizinin replikleri doldu taştı.Bende merak ettim ve izlemeye başladım.Konusu şöyle; Günümüzde yaşayan bir kız olan Hae Soo güneş tutulması sırasında zamanda geriye giderek kendini Goryeo devrinde bulur.Hae Soo'nun bu döneme alışması,Prensler ile yaşadıklarını anlatan bol bol taht kavgaları ,yer yer mizahsen,aşk ile oldukça muhteşem bir başyapıt .



Dizide başrolde IU rol alıyor.Bu kızın muhteşem duruluğu adeta filme renk katmış.Prensler deseniz birbirinden yakışıklı,birbirinden komik.Zaten oldukça aşina olduğumuz yüzler var.Sonu her ne kadar izleyenleri şaşırtsa da (?) finali bile insana sonsuz mutluluk veriyor.Keşke 2.sezonu da çekilse.Bu diziyi herkese tavsiye ederim.Buram buram tarih kokan bir dizi kesinlikle değil,insana zaman su gibi akıp geçiyor sözünü tekrar tekrar hissettiyor.İzleyin,izlettirin.(Ben arada izliyorum tekrar tekrar ,youtube'a yüklemişler dizinin bölümlerini haberiniz olsun.)
10/10



goblin konusu ile ilgili görsel sonucu

Goblin

Yine çok sevdiğim bir dizi daha.Dedim ya izlediklerimin hepsini çok sevdim aslında. Bu dizide başrol kıza ayrı bir gıcık olsam da neden bilmiyorum yan başrolde olan adama aşık oldum.Dizi konu itibari ile şöyle ; Bir goblin olan Kim Shin  sevdiği birçok insanın ölümünü görmüştür ve ölümsüz hayatını sonlandırmak istemektedir. Bunun için de insan bir goblin gelinine ihtiyacı vardır ve yüzyıllardır bir goblin gelini aramaktadır. Bir gün, hafıza kaybı geçirmiş olanbir ölüm meleği ile tanışır ve birlikte aynı evi paylaşmak zorunda kalır.Dizi goblin gelini ile goblinin hikayesi aslında.
Ben dizide yan rollerdeki karakterlerin aşkına hasta oldum.Bu kadar yakışan güzel bir çift yok.Dizi sizi sıklıkla gülümsetecek, hatta güldürecek bir dizi..Ama arada ağlamadan olmaz tabi ki de. Bu dizi de oldukça güzel.Benim yine bestlerim arasında.İzleyin bakalım sizde Azrail'e aşık olacak mısınız? 
9/10


Ä°lgili resim

The Legend Of The Blue Sea

Evet bir mitoloji karakteri olan denizkızı macerası izlemeye ne dersiniz.Dizide başrolde yakışıklımız Lee Min Ho oynadığı için diziyi izleme kararı aldım..Konusu kısaca şöyle;  Denizkızı Sim Chung ile on parmağında on marifet bir dolandırıcı olan Heo Joon Jae ’nin karşılaşması ile başlıyor.Bundan sonra denizkızının aşık olduğu Heo Joon Jae (hu juun jiii) nin peşinden koşmasını izliyoruz.
Dizi ilk başlarda bana o kadar saçma geldi ki bunu konusunun alışık olduğum konulardan daha çok fantastik bir konusu olmasına bağlıyorum.Ama sonradan diziyi aşırı derecede komik bulmaya başladım ve sarmaya başladı bildiğiniz. Başroldeki kıza hayran kaldım.Bu kadar salak bir tiplemeyi nasıl başardı diye.Ben diziyi sevdim ve ciddi anlamda sizleri de güldürecek bir dizi diye düşünüyorum.Bir bakınız buna da.
7/10



Ä°lgili resim

Cheese İn The Trap

Başrolündeki çifti sevemesem de diziyi yan karakterlerden ötürü sevdiğim bir başka dizi daha.Dizinin başrolünde Goblinden tanıdığımız yine başrol kadın oyuncu var.Ne kadar değişmiş ama değil mi?Dizinin konusu klasik; Park Hae Jin iyi notlar alan okulun gözdesi nazik bir öğrencidir. Ama onun birde görünmeyen, gizlediği karanlık bir yüzü daha vardır.Kim Gon Eun tipik bir üniversite öğrencisidir. Park Hae Jin ile tanıştıktan sonra kişiliği bambaşka bir hal alacaktır.Dizi ikili arasındaki gizemli ve romantik bir ilişkiyi anlatıyor. 

Dizi de şimdilerde çok çok ünlenen iki isim var; Biri haylaz,aşırı seksi,sevimli ve yakışıklılığıyla göz dolduran Seo Kang-joon , ikincisi ise deli kardeşi rolüyle mükemmel bir oyunculuğa imza atan Lee Sung-kyung. Bu iki isim için bu dizi kesinlikle izlenmeli.Dizide bahsi geçen başrol çiftin ilişkisi o kadar manasız geldi ki,başrol çocuğun davranışlarının gereksizliğine anlam veremesem de diziyi izledim.Dediğim gibi bu diziye de bir şans verin yine de.Sonu dizinin pek beğenilmese de bence yerinde olmuştu.Ayrıca galiba bunun sonradan başrol kızı değiştirip filmini çekmişler sanırım.
7/10

Şimdilik bu kadar.Daha baya bir dizi izledim.Yakında geri kalanını da yazarım.
Siz hangilerini izlediniz?

Bunlarda İlgini Çekebilir

2 kişi dedi ki

  1. ahhh hepsini izledim.. çok güzel ve eğlenceli diziler.. goblin ve moon lovers tan sonra dizi izleyemiyorum hep 1.bölüm yada 2. bölümde kalıyor... onlar gibi senaryo daha yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle dediğin gibi ama izlemeye devam bıkmadan :D

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe