Kimi Dinliyorum ; Sezen Aksu

by - 11:16

Hemen konuyu açma sebebim olan minik kuş Sezen Aksu'nun yıllar sonra çıkardığı yeni albümü "BİRAZ POP,BİRAZ SEZEN" .Albüm ilk çıktığından beri bir şarkıya hasta olmuş bulunmaktayım.Sezen aksu'nun zaten yıllar önceki hatta yüzyıllar önceki şarkılarını bile dinliyoruz hala.Her dinlediğimde ağladığım şarkılar ,sözleriyle yaralayan şarkılarını unutmak ne mümkün.

Albüm piyasaya çıkalı 10 gün oldu. Toplam 16 şarkıdan oluşan albümde Sezen Aksu'nun, müziğinde ve kişisel dünyasında geldiği nokta ve gözlemlerini sözlerine ve müziğine yansıttığı dikkati çekerken, ünlü sanatçı ise yeni albümüyle ilgili olarak, "Söylediğim şarkılar, popüler hale geldiler belki ama her zaman bir yönüyle kişisel oldular. Bu açıdan yaptığım müzik, pop kategorisinde sayılamaz tam olarak. Aslında hep iç içe ve biraz ayrı durdu bu iki ifade şekli birbirinden. Bu albüm de galiba bu ayrım ve aynılığın demlendiği bir albüm oldu" ifadesini kullandı.
Albümün belki de en keyifli,en renkli şarkısı "Manifesto" şarkısı.Aslında sözler o kadar dolu ki! "Ne gülümseme ne günaydın yok, e tabii 3. sayfada haber çok." Sizlere de tanıdık geldi değil mi sözler,ne kadar gündelik.

"Usanmadan hep ummuşuz biz,defalarca unutulmuşuz" Ne kadar güzel sözler bunlar.Öyle yapmaz mıyız zaten hep,sonuna kadar bile bile karşımızdakinden birşeyler umar dururuz.O bizi ne hatırlar ,ne arar sorar.Aradan geçen 8 ay ,belki de geçecek 1 yıl umrunda değiliz kimsenin.Kendime çok yorduğum ,birşeyler bulduğum bu şarkıyı bir de siz dinleyin ,"Kördüğüm"

"Acı değil aşk ile demleneyim " diyordu burda Sezen ablamız.

Son olarak ise albümün favori parçası olan ,yıllar geçse de dinlenicek bir şarkı olan "İhanetten Geri Kalan" Sözlerinin anlamlılığı,müthişliği ne şahane birşeydir bu. 
"İstemem artık geriye dönme.Dönersen bile bu ev de sönme." demiş Sezen.


Albümü bilmeyenler,duymayanlar için ön gösterim olmuştur diye düşünüyorum.Albüm yıllar yıllar geçse de kesinlikle dinlenecek bir albüm.Herkes kesinlikle dinlemeli.Zaten yakında dizilerde filan çalmaya başlar parçalar,duyarsınız o zaman kesin.
Siz bu albümü nasıl buldunuz? 
Sizin en sevdiğiniz parça hangisi?

Bunlarda İlgini Çekebilir

1 kişi dedi ki

  1. Senin söylemenle dinledim. İsyancı favorim oldu neden bilmiyorum ama dokundu bir yerlere sanırım..
    Teşekkür ederim sayende farkında oldum :)

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe