Sinemada ; Açlık Oyunları Alaycı Kuş Bölüm 1

by - 12:53

Haftasonu malum,yine sinema günü.Ne çok sinemaya gidiyorum bende..Valla bu ara sinemaya para yetiremiyorum ha.Şimdi bişi daha dicem ama ama az sonra Unutursam Fısılda' ya gidicek bulunuyorum.Yani bilmiyorum para bol desen yok kardeşim.Haha iyice blogum sinema arşivine döndü buarada.Neyse şimdi Alaycı kuş yorumuma geçeyim.Seri filmi olduğu için serinin diğer filmlerini izlemeyenler için birşey anlam ifade etmeyecektir diye düşünüyorum.Ondan bence hiç gitmeyin.Yani serinin bütün filmlerini ve kitaplarını büyük bir aşkla izleyip okuyan ben bile açıkçası biraz hayal kırıklığa kapıldım.


Filmi hatırlamak isteyenler için en son filmde hava sahasına ok atan Katniss boşluk yaratmış ve isyancılar gelip Katniss'i kurtarmışlar,başkentte Peeta'yı kaçırmıştı.Pislikler!Film Katniss'in uyanışı ve Alaycı kuş rolünü üstlenmesiyle başlıyor.Peeta'cığım filmde azıcık göründü.Ondan içimde çok büyük bir boşluk oluştu açıkçası.Peeta'nın saçını da normal haline çevirseler de şu sarıları gitse çocuğun.

Neyseee film sürekli Katniss üzerine kurulu diyaloglardan oluşuyordu.Beklentim belki de yüksek olduğundan mıdır nedir ben filmi hiç sevemedim.Sıkıldım.Hiç aksiyon yoktu,durağan bir filmdi.Şuan filmin tam olarak nerde bittiğini bile hatırlayabilmiş değilim.Haa tamam hatırladım şimdi yazarken..Birde filmin sonlarına doğru kitabı biraz unuttuğumu farkettim.Son filmi merak mı ediyorum,evet.Ama beklentim düştü.Ay yazıyı bile yazasım gelmiyor filmi sevmediğimden dolayı.Bence filme para vermeye pek değmez.Vasat bir film değildi,orta düzeyli bir filmdi bence. 

Evet filmde Jennifer Lawrence'ın o savaş sahneleri hoştu,iyi güzel rol yapmıştı.Özellikle "Biz yanarsak sizde yanarsınız" tehditleri çok etkileyiciydi.Ama bilmiyorum,film bende beklenilen etkiyi uyandırmadı.Film boyunca bir şey olacak mı diye bekledim durdum,aksiyon sahneleri artar belki diye düşündüm ama nafile.Yani kısacası en baştan dediğim gibi fragmana aldanıp gitmeyin seriyi severler.Zaten filmin devamı 1 sene sonra,o zamana kadar ooo çoktan kaç kere internete düşer.Öyle izleyin derim ben.Benden demesi,paranıza yazık etmeyin.Birde filmde son Lorde şarkısını sevdim "Yellow Flicker Beat".Onu dinleyebilirsiniz,öneririm.

Şimdilik böyle,
Sıradaki sinemada yorumum Unutursam Fısılda'ya beklemede kalın :)

Bunlarda İlgini Çekebilir

3 kişi dedi ki

  1. Aay aynen! İlk günü koştura koştura gittik sevgiliceğizimle ve ilk dediğimiz şey 'keşke gelmeseymişiz' oldu. Süresini uzatmak için sahneleri dönüp dolaşıp aynı şeylere bağlamaları, aksiyonsuzluk falan derken beğenmedim. Halbuki o kadar hevesle gitmiştim. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanın hevesini kursağında bıraktılar,inşallah ikincisi böyle olmaz :(

      Sil
  2. Yüzümdeki mimiklerim falan değişmeden dümdüz izledim gibi bir şey oldu. Çok hayal kırıklığına uğrattı bu part

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe