Sinemada : Delibal

by - 22:23

Merhabalar!
Bugün vakit bulup sinemaya gittim sonunda. Çok ama çok merakla beklediğim Çağatay Ulusoy'un filmine gittim. Çağatay Ulusoy benim taaa Adını Feriha Koydum'dan beri çok sevdiğim biri. Hatta o zamanlar deli divaneydim ya. İdolümdü bu adam. Neyse bu filmde de tarzını epey bir değiştirmiş. Pek bir sevmiştim. Filmi izleyince de daha daha bir sevdim yeni tarzını.Filmi izlemeden Çağatay'ın şarkı söylediği fragmana mest oldum. Özellikle şarkı için gitmek istedim.

Filmin konusu şöyle; Barış hayata sıkı sıkı bağlı, hayat dolu bir adamdır. Füsun'u ilk gördüğü anda aşık olur ve peşine düşer. Füsun master yapmak için okul birinciliğine koşuyordur. Bu yolda önüne engel olabilecek herşeye karşıdır. Fakat Barış'ın aşkı o engellerini yıkar. Aşk yolunda önlerine çok büyük zorluklar çıkıyor. 

Filmle ilgili açıkçası ilk yarı biraz sıkıldık. Yani keşke filmin sonunu başta göstermeselerdi. Daha bir heyecanla izleyebilirdim.Yine de ben ümitlenmiştim. Olayların akışı çok çok hızlıydı filmde. Yani keşke bir konu üstüne gidilseydi de yavaş yavaş işlenseydi dedim. Hele ki hastalık yerleri çok anlaşılmazdı. Yani ben tam olarak hastalığını filmden sonra keşfettim. Anlamayanlar için "bipolar bozukluk" muş adı. 

Çağataycığımın rolü filmde epey bir yer kaplıyordu. Yani sadece onu izledik bile diyebilirim. Açıkçası ben performansını sevdim. Her dizide,filmde daha da artıyor performansı. Füsun karakterini oynayan Leyla ise bence hiç rol yapamadı ya. Ağlayamadı bile. Yani cidden çok ruhsuzdu. İz karakterini bile daha iyi oynuyordu yani. Çağataycığım çok iyiydi ,çok hareketliydi, deli doluydu. Adama bayıldım ya. Aşık oldum valla.

Genel olarak film bence orta düzeydeydi. Yani Çağatay'ı cidden çok severim ama gidip de para verilicek bir film değil. Hani evde arkadaşlarla izlenicek boş vakit filmi. Ama gittiğime pişman değilim çünkü para vermedim. Neyse ki bedava biletim vardı. Öyle yani. Ağladın mı derseniz biraz ağladım. Orta düzeyde bir film. Ama güzel. Çağatay'ın şarkı söylediği videoyu da izleyin ha.  6/10


Bunlarda İlgini Çekebilir

4 kişi dedi ki

  1. Bu filmin fragmanını gördüm ama bana nedense itici geldi. Çağatay Ulusoy'un Adını Feriha Koydum'daki halleri ve tipi çok iyiydi. O zamanlar ben de çok severdim ama bu dizideki imajını sevmedim. Uzun saç, kirli sakal bence yakışmamış. Ben onun temiz yüzlü efendi hallerini daha çok seviyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben çok ama çok yakıştırdım. Hatta bayıldım diyebilirim.

      Sil
  2. Türk filmlerinde klasik, illa biri hasta olacak. :-)
    Bipoların bir filmde işlnmesi de azcık da olsa sinemamzda gelişme olduğunun gelismesi bence. :) Bu filme sinemda gider miyim bilmem, internete düşmesini bekleyeceğim galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore filminin birinden almışlar senaryoyu galiba. Umarım seversin izlediğinde

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe