Sinemada : Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2

by - 23:29

Beni özleyenler var mı?
1 haftadır sınavlarımla uğraşıyorum. En sonunda bittiler, bende bittim açıkçası. Nasıl geçti demeyin aman ha cevabım yok valla. Sınavlarım biter bitmez serinin son filmi olan Açlık Oyunlarını izlemeye gittim. Merakla beklediğim bir filmdi. Filme öncesinde giden arkadaşlarımdan bir kaç yorum duymuştum : tatmin etmedi,idareydi gibisinden orta çaplı söylemlerde bulunmuşlardı. Ama objektif olarak yine izledim. Kitaplarını okumuş biri olarak gitmezsem olmazdı.

Son filmden önceki adeta Peeta'nın bir mutta'ya dönüştüğü,anılarının değiştirildiğini, Katniss'i öldürmeyi beynine soktuklarını görmüştük. Film tam kaldığı yerden devam etti. Son film savaş üzerineydi daha çok.Ben filmi izlerken kitapta bazı noktaları unuttuğumu da farkettim. Bu benim için iyi oldu çünkü heyecanım hep doruktaydı. 

Film genel olarak tek düze gitse de bence çok sürükleyiciydi. Açıkçası olumsuz yorumlara kimsenin kanmamasını diliyorum. Bence final olduğu için ondan çoğu beğenemedi filmi. Önceki filmlerden daha az aksiyonu vardı. Ben genel olarak sevdim.Finaline gelirsek ilk filmden beri görmeyi beklediğim sahne sonunda görmüş olmanın verdiği sevinç içindeyim. -spoiler- Sonunda gördüğümüz iki çocuklu sahnede bizim salondaki herkes kahkahalara boğuldu. Komikti o nokta. Ama ben başka türlü bir son ve film hayal etmemiştim. Tam beklediğim gibiydi. 

Beklentisi karşılanmayanların ne beklediğini bilmiyorum açıkçası . Kitabı okuyanların ancak beklentisi karşılanmamıştır diye düşünüyorum. Buna bende dahilim ama bir film için iyiydi diye düşünüyorum.Çünkü kitabı okumak her zaman farklı bir bakış açısı ve yaratıcılık.Ben Peeta'cı olduğum için filmde sürekli Peeta'yı görmeyi bekledim.Açıkçası film boyunca en çok Katniss'i görsek de yan olarak kimi gördük bilmiyorum.-spoiler- Film sonunda Peeta'yla birlikte olsa da açıkçası onun daha çok görünmesini isterim. Ayrıca Gale'a kızması üstü biraz kapalı geçildi gibi geldi,daha uzatabilirlerdi. Bana kalsa tabi kitaptaki her ayrıntıya yer verselerdi :D Tabi bunun için 1 günlük film lazım.

Bence roller çok iyiydi.Tek bir sahne hariç ..Katniss yani Jennifer Lawrence'ın ağladığı bir sahne vardı evde,sonlarda idi.Spoiler vermicem izleyenler anlar diye düşünüyorum. Orda pek rol yapamadı gibi geldi, duygu bana  yansımadı.Ve o olay çok kısa geldi. İnsana öyle birşey olsa aylarca kendine gelemez gibi geliyor. Öyle işte. Yine de görsel efektler olsun, konu olsun,aksiyon olsun süperdi. Bence gidin. Eğer seriyi izlediyseniz, kesin gidin. Film vizyondan kalkmadan gidin derim. 8/10


Bunlarda İlgini Çekebilir

4 kişi dedi ki

  1. o sahnede bence yere bırakıp kendini biraz daha ağlamalıydı öylece birkaç dakika boyunca kalmalıydı
    sonuçta -spoiler- kardeşi öldü boru değil yani

    YanıtlaSil
  2. Ben kitabı okurken son kısımlarda aglamaktan satirlari görememistim ve filmde de o etkiyi bekledim ama gözüm bile dolmadı. Gerçekten çoğu duyguyu geciremediler. Mesela Gale ve Katniss arasindakiler de tam verilemedi.

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe