Sinemada ; Kuralsız

by - 16:02

Uzun zamandır merakla beklediğim bir film olan "Uyumsuz" filminin ikincisi olan Kuralsız filminin çıktığını haber alır almaz gittim.İlk film hakkında kısa bir yorum yazmıştım bakmak isterseniz . Kitapları okumadığım için ondan kitabı okuyanlar yorumlarımı mazur görsünler.Ama en kısa zamanda kitapları okuyacağım.Çünkü duyduğum kadarıyla ikinci kitabın %85 i değiştirilmiş.Hatta 3.film hakkında da -spoiler- yedim ama sizlere söylemeyeceğim tabi ki.Filmin başrollerinde yine Shailene Woodley,yakışıklı mı yakışıklı Theo James ve Kate Winslet gibi isimler var.


Filme Tris,Four,Caleb ve Peter'in kaçışından ve dostluğa sığınışından itibaren başlıyoruz. Daha sonra Four hakkında yeni bilgiler edinirken,Four'un annesine Toplumsuzlar grubunda buluyoruz.Bu sırada tabiki de Tris kendini suçluyor,suçluyor.Filmin ilk yarısında onun kendi içinde yaşadığı şeyleri gördük.Son olarak filmde en önemli ikinci şey ise Tris'in ailesinin evinden çıkan o önemli kutu.Kutu sadece Uyumsuzların açabildiği ama ölümle sonuçlanabilinicek bir aşama bu.Böyle diyerek de filmin konusu hakkında daha fazla -spoiler- vermeyeyim.Yorumuma geçeyim.


Filmde en çok dikkat ettiğim filmi çeviren kişinin Four karakterini Dört diye çevirmesi; açıkçası bu beni ve arkadaşlarımı bir hayli güldürdü.Ve emeğe saygısızlık gibi olmasın ama böyle muhteşem büyük gişe yapan filmin çevirisi bir o kadar basit ve olmamıştı.Film etkileyici efektleriyle oldukça göz dolduruyordu.Ama ben biraz 3D yi gereksiz gördüm ki,3D gerektiricek çok da birşey yoktu bence.Normal izlesek de aynı olurdu.Bana göre biraz para için 3D olmuş film.


Film sürekli aksiyon modunda gidiyor.Miles Teller yani Peter olmasa filmde gülümseyip,tebessüm edebileceğimi zannetmiyorum.Özellikle filmde can alıcı sahneler vardı ki bahsetmeden geçmeyeyim.Filmde Four'un dürüstlükteki itirafı bana vay be dedirtti.Adam aşık be dedim defalarca.Sonra Tris'i oynayan Shailene Woodley'ın da oyunculuğu mükemmel idi bu sahnede.Kız yaşamış sanki.Helal dedim ve filmde ikisinin uyumunu sevmedim ama ayrı ayrı sevdim.Özellikle Four karakteri yakışıklılığı ile göz doldurdu :D Tris karakteri ise kısa saçlı bile güzel olduğunu kanıtladı.


Ayrıca bu filmde ilk filme göre Four karakterinin de sahneleri daha çoktu .O da beni mutlu etti.Bu kadar yorum yaptım ama ben filme bayıldım açıkçası .Hiç sıkılmadım.Özellikle son yer beni şaşırttı. Ama distopik filmlerin çoğunda yer alan bir son olduğu içinde bir o kadar olmadı. Filmde sürekli ne olucak diyorsunuz.Ben senaryo ve kurgunun oldukça dolu dolu olduğunu düşünüyorum.Ayrıca filmde Caleb karakteri ile Ansel Elgort benim tarafımdan bol bol sövüldü.Yani bir çocuk nasıl böyle bir insan olabilir? Pislik...Neyse... Filme ayrıca Naomi Watts katılmış.Onu bu saç rengiyle görünce şaşırmadım değil ama daha güzel olmuş.


Filmi bence gidin izleyin.Seriye başlayamayanlar da en kısa zamanda izlesin yine de.Arkadaşım ilk filmi izlemediği halde geldi ve filmi sevdim.Ben de izlediğim halde bayıldım.Hiç sıkılmadım ama eksikleri vardı tabiki.Bende baya uzun yazmışım eksikleri.Ama bence ilk filme göre daha güzel bir filmdi..Acaba üçüncüsünde ne olucak? Filmin üçüncüsü son film.Ve tahmin edeceğiniz gibi film 2 parttan oluşucakmış ne yazık ki.Ne yazık ki dedim çünkü film beklemeyi sevmiyorum.Ama merakla bekliyorum yine de.





Şimdiden herkese iyi seyirler,
Haftasonu bu filmi kaçırmayın
İzleyenler filmi yorumlayalım haydi :D


Bunlarda İlgini Çekebilir

1 kişi dedi ki

  1. Kitabını da okudum,filmini de izledim. Uyumsuz serisine bayılıyorum. Bu arada sanırım en büyük spolier bu olucak. Yandaşta dört veya Tris çiftinden biri ölücek :((

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe