İZLENESI NETFLIX DIZI ÖNERILERI | The Queen's Gambit

by - 16:24


Yine bir dizi önerisi ile sizlerleyim. Geçen aylarda oldukça popüler olan bir dizi , eminim ki sizde bir yerlerde görmüşsünüzdür. Satranç sevmeyen biri olarak diziyi izlemeden sıkılacağıma emindim. Ama öyle olmadı. Dizide aşk bulamıyorsunuz ama bolca satranç tutkusu var, aşkın böyle yansıtıldığını düşünüyorum.



Dizinin konusu şöyle; 1950'lerde bir yetimhanede, küçük bir kız müthiş bir satranç yeteneği sergiler. Yıldızlığa uzanan yolculuğuna ek olarak bağımlılıkla da mücadele etmek zorunda kalışının hikayesini izliyoruz.
Dizi 7 bölümlük bir mini dizi. Ara ara sıksa da özellikle 3. bölüm ve 7.bölüm arasında oldukça sıkılıyorsunuz. Tabi ki ilerlet düğmesi bu anlar için. Bazı sahnelerin gereğinden fazla uzatıldığını düşünüyorum.



Değinmek istediğim bazı şeyler var. Örneğin Beth'in hikayesini ilginç kılan tek şey satranç değil. Kadın olması mesela. O dönemlerde yine kadının satranç da yükselemez düşüncesi. Beth'in aksini kanıtlaması. İkinci olarak satranç oynanırken maçı takip edemiyoruz ,maçın nasıl ilerlediğiniz oyuncuların mimiklerinden takip ediyorsunuz ki bence oyuncular bu konuda devreye giriyor ve bu konuda oldukça iyiler. Dolayısıyla satranç oynamayı bilmeyen izleyenlerinde ilgisini çekebiliyor dizi. Satranç dışında madde bağımlılığını anlatış şekillerini de oldukça iyi. Bağımlılığın insanın hayatını nasıl etkileyebileceğini, dağıtabileceğini çok iyi aktarmışlar. 

Dizinin kostümleri, mekanlar oldukça güzel işlenmiş. Müzikleri de unutmamak lazım. Çalan müzikler her sahneyi devleştiriyor ve okuduğum kadarıyla diğer izleyenler de buna yeterince değinmişler. Başrol oyuncu ise bence mükemmel bir iş ortaya çıkarmış. Tek başına dev kadro adeta. Dizi çerezlik bir dizi idi. Sevebileceğinizi düşünüyorum.

7/10



Bunlarda İlgini Çekebilir

0 kişi dedi ki

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe