İzleyin , İzlemeyin ?

by - 19:31

Yaz geldi film mevsimim başlamış oldu.Yine dolu dolu filmler izlemeye başladım.Hele ki ramazan olunca sahura kadar oturup film,dizi izler oldum.Daha çok Oscarlı filmlere göz atmaya çalışsam da insan onlarda arada sırada aradığını bulamıyor.Size tek tek filmlerin kritiğini yapıcam.Artık siz yorumlarıma göre hangisini izlemeye karar verirsiniz bilemiyorum.Bakalım hangilerini beğendim,beğenmedim?


İf I Stay ( Eğer Yaşarsam )
Kitabı da olan bu filme ben bayıldım açıkçası.Az ve öz bir anlatımla filme çevrilmiş.Filmin konusunu okursanız yada fragmanı bir kere izlerseniz filmin konusunu çözüyorsunuz zaten.Hele ki sonu böyle bitmesin klasik diyeceğimiz türden.Ama ben böyle aşk filmlerine nedendir bilmiyorum ama bir hastayım.Kısaca özetlersem filmde Mia karakteri ailesiyle geçirdiği bir kazada ölümle yaşam arasında sıkışıp kalıyor.Bu sırada ise onun geçmişini,sevgilisine dair anılarla hayatını öğreniyoruz.Ben özellikle kazadan sonrasında ağladığımı hatırlıyorum.Spoiler vermemek için çok çabalıyorum.Neyse eğer canınız sıkılıyor ve ağlamak,dram istiyorsanız bu filmi listenizde ilk sıralara koyun,izleyin .. 10/8

The Age Of Adaline (Ölümsüz Aşk)

Bu film bilim kurgumsu romantik dram filmi diyebiliriz.İzlerken sıkılmıyorsunuz ama konu itibariyle dingin bir film.Açıkçası bende tabiki de bir Benjamin Button etkisi uyandırmadı.Filmde Adaline bir trafik kazası sonucu hep 29 yaşında kalır.Yıllar boyunca bunu anlamaz en sonunda sırrının farkına varır ve gizlice 80 yıl yaşar.Kimseye sırrını söylemeden geçirdiği yıllar boyunca en sonunda birine kalbini açar.Film böyle.Çok ağır ilerliyor,açıkçası ben konusunu da daha uzatabilirlerdi diye düşünüyordum.Çünkü biraz basit kaçmış.Yani konudan,olaylar demek istiyorum.Yoksa konuya lafım yok.Oyunculuklar iyi olayın patlama noktası güzel ama kurgu eksik dediğim gibi.Neyse orta düzeyde bir filmdi.Blake Lively dönüşü için izlenebilir düzeydeydi.Sıkılıyorsanız bir izleyin bakalım beğenicek misiniz? 10/5

Still Alice(Unutma Beni)

Başarılı bir profesör olan Alice,unutkanlıklarının artması üzerine gittiği doktordan Alzheimer hastası olduğunu öğrenir.Bundan sonra yaşadıklarını,ailesini izliyoruz.Filmde Julianne Moore'un oyunculuğunu dehşet bir şekilde izliyoruz.Gerçekten kadın Oscar'ı haketmiş.Gerçekten Alzheimerı çok güzel işlemiş film.Özellikle şu sözler bize hastalığı özetliyor; "Keşke kanser olsaydım.Ciddiyim. O zaman bu kadar utanmazdım.Kanser olan insanlar için pembe kurdeleler takarlar...yürüyüşler düzenlerler ve sen de kendini şey gibi hissetmezsin, şey gibi... ...sözcüğü bulamıyorum. "
Filmin kitabı da varmış bildiğim kadarıyla.Filmin sonu biraz havada kaldı gibi oldu ama ben filme bütün olarak bayıldım.Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. 10/9

Şimdilik büyük filmlerden yazdıklarım bunlar.Daha çok izledim,yakında yazıcam .Siz bu filmlerden hangisini izlediniz? Yorumlarınız neler?


Bunlarda İlgini Çekebilir

12 kişi dedi ki

  1. Kitabı okumadan Eğer Yaşarsam'ı izlememeyi düşünüyorum.
    Öneriler için teşekkürler. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende kitabını çok merak ediyorum.Okumalı :)

      Sil
  2. Öneriler için teşekkürler efendim. Bu sıkıcı yaz günlerinde böyle yazılara ihtiyacımız var :D

    YanıtlaSil
  3. Age of Adaline'i çok sevdim! Diğerlerini duydum ama henüz izlemedim. :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Pamuk Şeker, birkaçını aldım listeye bakalım :D

    YanıtlaSil
  5. Ölümsüz aşkı bir türlü izleyemedim :( Sanırım bol ağlamalı bir aşk filmi. Yaz Ramazanının en büyük eşlikçisi cidden filmler. Tavsiyelerin devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol ağlamalı değil ama dram var .Devamı yarın o halde :)

      Sil
  6. Filmleri çok güzel yorumlamışsın. ^-^ Yazarkafede gördüm blogunu bir uğrayayım dedim. Çok güzelmiş blogun. Hemen takibe aldım. Ben de kendi bloguma beklerim seni :)
    http://sizleriizliyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :D tabiki de en kısa zamanda uğrayacağım

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe