Kiraz Mevsimi : Öykü Acar Stili

by - 10:00

Merhaba,
Bu hafta dizi stilinde konuğumuz ilk haftalarda severek takip ettiğim Kiraz Mevsimi dizisinden Öykü karakteri.Kendisi de dizi de zaten moda tasarımcısı.Diziyi özellikle Ayaz karakteri için izleyenlerden biriydim.Ama artık beni biraz sıkmaya başladı.Ondan son 2-3 bölümü önemli sahneleri hariç izlemedim.Dizi ne kadar devam eder bilmiyorum ama Öykü karakteri giyimiyle çoktan hafızalarda yer edinmeye başladı.Ondan bu hafta popüler olan bu karakteri yazmasam olmaz idi.Bu arada Şebnem Gürsoy yazıma ilginiz içinde çok teşekkür ederim.Çok güzel tepkiler aldım yazımla.

Öykü Acar'dan kısaca bahsedelim; Öykü ilerde modacı olmak istiyor.Çocukluk arkadaşı olan Mete'ye platonik olarak aşıktır.Sonra tesadüfen Mete'nin iş arkadaşı Ayaz'la tanışır ve hayatı tersine döner.Ayaz'a aşık olmaya başlar.Bu sırada arkadaşı Şeyma'da Mete'yi ayartır,Öykü'ye kötülükler yapar sinsice.Ayaz'la Öykü şuan birlikteler ama bu hafta ayrıldılar gibimsi,Şeyma'nın kötülükleri orta düzeye inse de hala iyi insan olma yoluna giremedi.Ayaz son bölüm çıldırmıştı,Derin denen bir pislik geldi filan.Sonra ben bu yazıyı yazmaya çabalarken gitti hapislere filan.Düşünün kaç haftadır yazıcam yazıyı.Neyse bakalım ilerleyen bölümlerde nolucak? 

Öykü ilk zamanlarda oldukça ilginç giyiniyordu.Yani güzeldi bence yaşına göre ama kesinlikle modacı olmak isteyen birine göre oldukça sade,klasik tercihler yapıyordu.İlk bölümlerde giydiği elbiseler yukarda,ordan zaten ne demek istediğimi anlarsınız.Hatta arada yaşına göre oldukça büyük giyiniyor ki bu da onu 50 yaşında gibi gösteriyor.Genelde doğal ve sade oluyor.Saçları her zaman doğal.Örüyor,topluyor,dalgalı bırakıyor falan.

Diğer elbiseleri de böyle.Kadınsı elbiselerinde bile bir sadelik var bence.Özellikle yakası sarı şeritli olan karanlık resimde olan elbiseye bayıldım.Zaten bu tarz elbiseler ona çok yakışıyor.Ama tek bir sorun var ki arada çocuksu ruhunu abartıyorlar,ki bu da o kelebekli elbisesinde mevcut.Önceki resimlerde yazmıştım aslında yani arada da iyice kocakarımsı giyiniş dediğimiz tarza yakın şeyler giydiriyorlar kızcağıza.Neyse ki Öykü'cüğümüz şeker tavırlarıyla belli etmiyor diyelim,geçelim.

Dediğim gibi Öykü karakteri genel olarak yaşına göre giyiniyor.İş hayatı hariç,günlük hayatta genel olarak pantolonu tercih ediyor.Bunları trençkot,parkalarla tamamlıyor.Farkettiyseniz yine saçlar doğal.Valla Öykü'nün sevilen de bu yanı sanırım.Her zaman doğal.Aksesuar seçiminde filan sıradışılık yaratmıyor.Medcezir dizisindeki Mira'yla karşılaştırmak istemiyorum ama Mira'nın normal halinde bile örneğin küpesi dikkat çekiyordu.Öykü doğalsa harbiden hiçbirşeyi göze batmıyor.

Öykü'nün tulum tercihlerinde yine sadelikler hakim.Tercihleri straplez yönünde.Saçlarını topuz yapmaktan yana kullanmış.Ve oldukça doğru tercihler olmuş.Siyah tulum Lizge markalı bir tulum.Markayı duydun mu diye soranlara ise hiç duymadım şeklinde cevap veriyorum şimdiden.

Öykü arada partilere katılıyor.Aslında hayatı Ayaz'la böyle aşırı sosyal oldu tabi ama neyse.İşte kızımız partilere giderken genel olarak cicili bicili kız olarak gidiyor.Kendi seçimleri oldukça hanım hanımcık.Ama arada ki seçimleri oldukça göz kamaştırıyor.Sol alttaki resimde giydiği daha doğrusu denediği Özlem Erkan markalı gri elbise bence çok güzel.

Diziyi izleyenler bilir Monica geldikten sonra Öykü de büyük değişimlere imza attı.Bence dizide Öykü'yü giydiren stilistte baya bir değişti.Çünkü şuan Öykü'nün giydikleri her bölümde şahane.Özellikle kabanları şahane.İzlerken " Bende istiyorum diye tepinip duruyorum valla" ama nerdee.Neyse Öykü'nün giymiş olduğu pembiş kaban Koton 'muş.Almak isteyenlere duyurulur.Modagram'dan fiyatına baktım;250 tl .Linkini yazı sonuna sıkıştırırım.


Vee sevgi timsali Öykü'nün yazısının sonuna geldik.Dizide çok çok modadan bahsediyoruz,izliyoruz.Malum modacılar dolu dizide.Öykü ise ilk başlarda giyim yönünden sıradan olsa da Monica'nın el atması ile adeta şahane giyinmeye ve göz kamaştırıcı birbirinden ilginç parçaları biraraya getirerek yaratıcı giyinmeye başladı.İnşallah ilerleyen bölümlerde de böyle giyinmeye devam eder.Son olarak da Ayaz ve Öykü ikilisi ile veda etmek istedim.Çok yakışan bir çift .Ayy darısı başımıza!Ayazı seviyoruz unutmadan :D Adam biliyor giyinmesini :D  Diziyi önceki kadar sıkı takip etmiyorum açıkçası.İlk bölümlerindeki tadı yakalayamasam da arada bakınıyorum.Neyse umarım uzun sürer.

Siz Öykü'nün tarzını nasıl buluyorsunuz dizide?
Bir daha ki dizi stili yazımda görüşmek üzere


Bunlarda İlgini Çekebilir

6 kişi dedi ki

  1. Dizi hakkında aynu siz gibi düşünüyorum ,ben de sadece ayaz için izliyorum ama eskisi kadar ilgimi çekmiyor dizi değilştire değiştire izliyorum kanalları ve dizinin daha fazla süreceğini de sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende artık izlemiyorum öyle sürekli.Fragmandan heyecanlı gelirse izliyorum :D

      Sil
  2. Diziden aynı şekilde soğumaya başladım. Son bölümü izlemedim bile. Fragmanlara bakmak yeterli gelmeye başladı =) Öykü ve Ayazîn giyim stilini beğeniyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ben beğeniyorum ya sade ama şık görünüyor.

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe