Kimi Dinliyorum ; Sia

by - 21:38

Ä°lgili resim
Bu başlığımın on birinci konuğu ; Sia

Konuğumu değiştirdim ve Sia'da karar kıldım.Muhteşem bir sese sahip olan Sia'yı eminim ki sizde seviyorsunuzdur.Bir insanın sesi bu kadar mı muhteşem olur.Adele'le eşdeğerdir benim gözümde her zaman.Son çıkan şarkısıda beni bir o kadar etkiledi ve tabikide telefonun zil sesi değişti hemen.Bu son şarkının klibide ayrıca bir ilginç ve çok güzel.Klipte küçük bir kız dans ediyor.Ama öyle böyle dans etmiyor.Sanırsınız ki büyümüşte küçülmüş.

Müzik kariyerine ilk olarak 17 yaşındayken bir caz-funk grubuyla başlamış.1997de gruptan ayrılıyor ve ilk solo albümünü çıkartıyor.Bu şarkılarını bulamadım internette.İkinci albümü ise "Healing İs Difficult".Bu albümdeki en çok Little black sandals şarkısını seviyorum.Bu albümdeki bir şarkısıda  müzik listelerinde ilk ona girmiş..Ama ben pek sevmediğim paylaşmadım.
2004,2007 ve 2008 de de birer albüm yayınladı.Bu sırada Christina Aguilera ,Beyonce,Britney Spears gibi isimlere şarkılar yazmış.2009 yılında çıkan şarkısı ise bence süper.Ben bu şarkı ile tanıdım kendisini."Soon We'll be Found.Bu sırada 2010'da graves hastalığına yakalanmış.Bu hastalık ne diye soranlara kısaca genellikle kadınlarda görülen bu rahatsızlıkta tiroid hormonunun fazla üretilmesi sonucu göz yuvarlarının dışarı doğru fırlaması, çarpıntı, panik durumu, saçların bir kısmının dökülmesi, kilo kaybı, ellerde titreme ve terleme gibi belirtiler görülüyormuş.
Sia'nın en büyük tanınması 2011 yılında vokalliğiyle eşlik ettiği David Guetta'nın Titanium şarkısıyla oldu.Bu şarkıda bir muhteşemdi bence.Ben sesine hayran kalmıştım.Şarkı şuan bile çalınıyor ve süper ama dimi? Zaten Sia ve David Guetta işbirliği bir harika.Bu onları birlikte göreceğimiz ilk şarkı değil .
Daha sonra Florida' ile yaptığı "Wild Ones" şarkısıyla beni derinden etkiledi.Normalde Florida filan hiç tarzım değil..Ama o nakaratında bu kadının sesini duydum da şarkı sanki başka bir boyut kazandı.Hatta bu şarkı Grammyde aday olmuş.
Çok geçmeden David Guetta'yla bir düet daha geldi."She Wolf" .Bu şarkıda bir harikadır.Bu arada video kliplerinde de gözükmemesi ayrı bir olay Sia'nın..Bu klipte bir değişik.Olay anlatılıyor.Ben sevdim yani.Böyle klipler daha bir ilgi çekici oluyor ama.
7 ay önce Eminemle düeti olan "Beatiful Pain" şarkısı çıkmış.Bunuda biraz önce gördüm.3 ay önce çıkmış.Valla şarkıdan bişi anlamadım ama o klibi nedir ya gözlerim doldu resmen.Rap var şarkıda.Şarkının klibi cidden çok hüzünlü.Ağır yerden girmişler konuya."Angel Haze-Battle Cry ft. Sia"
Şimdi bu konuyu açmama sebep olan muhteşem,bir o kadar mükemmel olan şarkıya geliyoruz.Tabikide "Chandelier" .Şarkıya kesinlikle bir şans verin.Ondan sonra 2-3 kere dinliceksiniz.Şarkının klibi ise dediğim gibi ilginç.Klipte oynayan küçük kız daha önce Amerika'da "Yetenek Sizsiniz Amerika" gibi bir yarışmaya çıkmış.Yarışmanın adını uydurmuş olabilirim siz anladınız.Ama yaşına göre süper dans ediyor bence.Bu şarkının klibine benzerini birde Ellen Show da canlı söylemiş küçük kızımız da dans etmiş.Orda Sia yüzünü göstermiyor.İnsan niye düşünüyor açıkçası? Neyse canlarım şarkıya bayılıcaksınız.Çok konuştum sanırım.Bu şarkı muhteşem.Telefon müziğim artık bu.Bir şarkıyı 40 kere dinlemek dedikleri bu olsa gerek.Bu arada bunları yazarkende dinliyorum.

Neyse size keyifli dinlemeler,
Baya uzun bir yazı oldu.
Bir sonraki kimi dinliyorum da görüşmek üzere,önerileriniz varsa dinleyebilirim bu arada bende.
Sevgilerimle

Bunlarda İlgini Çekebilir

7 kişi dedi ki

  1. Sia'yı ben de çok severim. İyi düşünmüşsün. Aslında bayadır biliyordum ama son zamanlarda daha sık dinler oldum. Çok ama çok güzel, farklı bir sesi var gerçekten. Ayrıca şarkı söylemekte olduğu kadar yapmakta da çok başarılı, çoğu popüler şarkıda imzası var. Son şarkısı dinledikçe sevdiriyor kendini ama dinlemediysen eski şarıkılarından Where I Belong'u özellikle tavsiye ederim. Mükemmeldir. Bir de Breathe Me'yi çok seviyorum, bu şarkı sayesinde tanımıştım Sia'yı bir dizide. Eline sağlık, bloguma beklerim. :)

    YanıtlaSil
  2. Guzel yazi bende sia hastasiyim muthis ses . Kendini sakliyor surekli . Hakettigi yerde degil bana gore..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede böyle kaliteli bir ses saklanmamalı ve hakettiği değeri görmeli.Kimileri var ses yok görüntü var sadece ama nerelerde ! neyse..

      Sil
  3. Elastic Heart ı dinlemeni öneririm bu arada çok severim Sia Yı ve bloğunda çok güzelmiş bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yazdığım sırada yoktu şarkı :D dinledim onu da yoksa benim shia var klipte yani.Çok teşekkürler

      Sil
  4. Bu kadına bayılıyorum. Bütün şarkıları ayrı güzel. <3

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe