Ne Okudum ; Bin Muhteşem Güneş

by - 13:30

Kitabın Adı: Bin Muhteşem Güneş
Yazar: Khaled Hosseini
İngilizceden Çeviren: Püren Özgören
Yayınevi: Everest Yayınları

Aslında kendisini uçurtma avcısı kitabından hatırlayacağımız yazar bu kitabıyla okuyanlara kendini unutturmuyor.Hatta bende yerini daha da sağlamlaştırdı.Ben bu kitabı uçurtma avcısının devamı niteliğinde biliyordum ama yanlış biliyormuşum kitabın uçurtma avcısı kitabıyla hiçbir alakası yok.Kitap uçurtma avcısı kitabına göre bin kat daha güzel,çok nefis bir kitaptı anlayacağınız.Kitapta aslında hepimizin bildiği gerçekler aktarılmış,çok acımasız ama çok da gerçek bir kitap bu.Kadın olmanın,özellikle de Afganistan gibi ülkelerde kadın olmanın ne demek olduğunu kitap bize en gerçek,en yalın haliyle aktarmış.Okurken sizde benim gibi ağlayabilir çoğu zaman öfkeden çıldırabilirsiniz..

Hayatları kesişen iki kadının bir canavara karşı nasıl mücadele ettiklerini okurken yer yer ağlamaktan gözlerim şişti,saydım,sövdüm.Afganistan'daki şeriat kurallarını okudukça kitapta şükrettim,Meryem'in babasının ona yapmadıklarını okudukça babama daha bir sıkı sarıldım.Bu kitaptan nasıl etkilendiğimi kelimelerle anlatamıyorum doğrusu.Ama eminim ki herkes kendinden birşeyler bulacak bu kitapta.Bir kadının neler çekebileceğini bu kitapta daha iyi anladım.Bundan acısı olamazdı.Çok etkileyiciydi.Kesinlikle hemen alıp okuyun derim ben...


Kitaptan etkilendiğim yerlerden biri;
“Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi, bir erkeğin suçlayan parmağı da daima, bir kadını gösterir. Her zaman. Bunu hiç unutma Meryem….Seninle benim gibi kadınlara hayatta yalnızca bir, tek bir marifet gereklidir, o da zaten okulda öğretilmez. O da tahammül. Sabretmek. Katlanmak. Sahip olduğumuz tek şey bu yeteneğimizdir…. Bir erkeğin kalbi fesat, habir bir şeydir, Meryem. Bir ananın rahmine hiç benzemez. Kanamaz, sana yer açmak için genişlemez.”

Keyifli Okumalar,
Sevgilerimle.

Bunlarda İlgini Çekebilir

12 kişi dedi ki

  1. Uçurtma avcısından daha çok etkilendim bu kitaptan. Belki kadın olmak etkili bu konuda ama mutlaka okunması gereken bir kitap. Meryem'in babasına ve eşine baktıkça kendi hayatıma defalarca şükretmem gerektiğini anladım. Ve buna sadece bir roman olarak bakılmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende daha çok etkilendim.Evet kadın olmak etkili olabilir.Buna sadece roman olarak bakılmamalı dediğin gibi hayatta olan şeyler bunlar,hala da oluyor..bende defalarca şükrettim halime okurken .

      Sil
  2. Uzun zaman önce okumuştum bu kitabı ama ne zaman hatırlasam bir titreme geçer içimden.yazar o kadar etkileyici yazmamalıydı sanırım^^Uçurtma Avcısını okumamıştım,en kısa zamanda okuyayım bari:)Mutlu kal:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle onu da okumalısın biran önce ozaman :) Sende mutlu kal :)

      Sil
  3. yazarın iki kitabını da öyle severek okudum ki, benim de canım yandı sanki onlarla. Yazarın anlatımı çok ama çok iyi, isterim ki daha çok yazsın daha çok okuyayayım diyordum ki yeni kitabı çıkmış ama şu an sadece İngilizcesi var Türkçesi henüz hazır değil sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni kitabı mı çıkmışş? bir an önce Türkçesi de çıksa da okusak.Gerçekten çok iyi anlatımı iki kitabıda birbirinden muhteşemdi.Haber için teşekkürler sana :)

      Sil
  4. Ağlaya ağlaya okuduğum bir kitaptı

    YanıtlaSil
  5. okul bitsin bol bol kitap okuyacağım diyordum, işe girdim yine ertelendi isteğim :( sana iyi okumalar tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende unutmuştum ağustosun başından beri bir hırs aldı gidiyor :D umarım sende en yakında boş vakit bulur okursun :) teşekkürler

      Sil
  6. katiliyorum harika bir yazar harika bir eser fakat ucutma avcusunuu ben daha cok sevmisdim resmen aglamisdim :( hala hatirladikca duygulanirim :( suan bende bu kitabin sonundayim ve yazdiklarina katiliyorum insan o ülkeye asirete nasilda sinirleniyor ama bu bizim ülkemizdede mevcut (dogu taraflarinda) yani uzaga gitmemiz gerekmiyor :((

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu kitabı daha çok sevdim,daha bir aklımda yer etti bu kitap.Tabi uçurtma avcısınında yeri ayrı..Dediğin doğru uzağa gitmeye gerek yok hala ülkemizdede süren bir kadın şiddeti var :(

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe