Ne İzlemeli; Benim Adım Khan / My Name İs Khan

by - 22:02



Yaz gecelerinin vazgeçilmezleri olan film serüvenlerinize bir yenisini eklemeye hazırlanın.Bu film hepimize örnek olsun.Filmde oyuncular  olsun herkes rolünün hakkını vermişti.İzlediğim en güzel filmlerden biriydi.Hatta ilk sırada bile olabilir.Bana az buçuk Forrest Gump'ı anımsatsada kesinlikle bende onu geçti.Şimdi size kısaca filmin konusunu anlatayım;



Hayatta İki Tür İnsan Vardır ; İyi İnsan Ve Kötü İnsan ...

sözleriyle başlıyor film..Filmde Khan'ın asperger sendorumu hastalığı vardır.Bu hastalık otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Khan'ın ailesi müslüman bir aile.O sırada Hindistan'da Hindularla Müslümanlar sürekli çatışma halinde.Annesi öldükten sonra küçük kardeşinin yanına Amerika'ya gider ve tesadüfen Mandira'yı görür ve aşık olur.



Mandira ise Hindu'dur.Küçük kardeşi buna karşı çıkmaktadır.Ama onlar en sonunda evlenirler.Mandira'nın eski eşinden bir oğlu vardır.Evlilikleri sırasında ikiside dinlerini özgürce evde yaşamaktadır.Filmde bir bakıyorsunuz Khan namaz kıldıktan sonra küçük çocuğu üflüyor,bir bakmışız Mandira onu tütsülüyor. İşte bu sahneler beni gülümsetti,çok hoştu.



Onlar böyle mutlu mesut yaşarken İkiz Kulelere saldırı oluyor yani 11 Eylül saldırıları.Çevrelerindeki herkes Khan ve ailesine terörist gözüyle bakmaya başlıyorlar.Mandira'nın oğlu da Khan'la evlendiği için onun soyadını almış dolayısıyla.Mandira'nın oğlu okuldaki faşist kesimler tarafında dövülerek öldürülüyor.Bunu öğrenen Mandira Khan dan ayrılmak ister ve ona ancak Amerika Başkanına gidip,bir terörist olmadığını söylediği takdirde geri gelebileceğini söyler.Khan bu yolculuğa çıkmaya hazırlanır ve bugünden sonra Khan'ın tek bir amacı vardır; "Sayın Başkan, benim adım Khan ve ben bir terörist değilim." 





İşte bu son söz filmi anlatıyor.Doyasıya ağlayabileceğiniz bir film bu.Ben baştan sonuna kadar ağladım.Herkese tavsiye ediyorum.Kesinlikle izleyin.İzlediğim en iyi filmdi.Özellikle izlemenizi istiyorum.Hepimizin öğreneceği birşeyler var bu filmde..

Sevgilerimle.


Bunlarda İlgini Çekebilir

16 kişi dedi ki

  1. bu aktör zaten ishini hep iyi yapar.

    YanıtlaSil
  2. bu film benim en sevdiğim film , herkes izlemeli :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok iyi bir film:) Bize hocamız otizm dersinde bahsetmişti Rain Man ve My Name Is Khan ı izleyin demişti ben de hemen izlemiştim. Rain Man i izlemediysen onu da izlemelisin mutlaka:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rain Man filmini duymuştum ama hiç izleyememiştim.Kesin onu da izleyeceğim :) teşekkürler

      Sil
  4. Hmmm defalarca izledimm ve en sevdiklerimin arasında yer alıyor, tanıtım işe yarayacak daha çok kişinin izlemesi için :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. güzel bir filme benziyor,not aldım izlenecekler arasına,teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
  6. Çok duymuştum, hemen izleyeceğim, tavsiye için teşekkürler... 3 idiot'u izlemediyseniz şiddetle tavsiye ederim, benzer kulvarda çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izledim izlemem mi :D bayılırım ordaki aamir khan 'ada

      Sil
  7. Bu film sayesinde Shahrukh Khan'ı tanımış ve sevmiştim. Kendisi gerçek hayatta da müslümandır ve eşi de Hindudur. Bu film aslında onun hayatından bir yansıma gibi. Amerika'ya bu filmi çekmek için gittiğinde pek çok zorluk yaşatmışlar havaalanında. Diğer filmlerini de izlemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenle diğer filmlerine de bir bakıcam :)

      Sil
  8. Çok güzeldi gerçekten. Çocuğu dövdükleri sahne en kötüsüydü.
    Evlilik teklifi edilen yer ise gerçekten özel...

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe