En Baştan ; DEXTER

by - 02:13

   Bugün sizlere izlemekten bıkmayıp,usanmadığım bir diziden bahsedeceğim.Burda ara ara diziyi izlediğimden bahsetmiştim,ama o zamandan beri artık sürekli her bölümünü saniyesi saniyesine izledim ve şuan 8.sezondayım geçen gün yayınlanan bölümünü izledim.Fenomen olduğumu twitter hesabımı takip edenler bilirler.Neyse yani normal olarak devam ediyorum diziye.Dizi bu sene finalmiş.Diziden 8 sezonda kimler geçti bir bilseniz? Bende doğrusu size uzun uzun anlatmak istiyorum.



Dexter küçüklüğünde annesi gözleri önünde öldürülmüş ve o olaydan çok etkilenmiş bir çocuk.Harry Morgan adlı bir polis onu öyle görünce üzülüyor ve evlatlık ediniyor.Harry'nin birde kızı var Debra. Buarada Dexter büyüdükçe onun diğer çocuklardan farklı olduğunu Harry anlıyor.Çünkü Dexter hayvanları öldürmeye başlıyor.Harry bu durumu farkediyor.Ve işe el atıyor.Dex'in içindeki karanlığa hakim olmak için ona belli kurallar öğretiyor.Dexter'ın kötüleri öldürmesini öğretiyor,ona yakalanmamasının püf noktalarını filan öğretiyor.Ve hikaye böyle başlıyor.Şimdi her sezonda dizideki kilit isimleri sizlere anlatmaya çalışıcam.Baya uzun uzun yazdım.Okumazsanız anlarım sizi :D

Eğer diziyi izlemeyenler varsa aşağıdakileri yazıyı okumasınlar.Dizinin zevkini kaçırmak istemem benden söylemesi..

Brian Moser,Dexter'ımızın üvey ağabeyi.Ben bu adamı ilk gördüğümde demiştim bir pislik var diye.Debra'da hemen gönlünü kaptırdı ona.Ama yinede olayların gidişatı beni çok şaşırttı.İlk sezon da " Buz Kamyonu Katili" olarak izledik bu adamı.Debra'ya nişan yüzüğünü taktı ve onu öldürmeyi düşündüğü anda Dexter onu kurtardı.Ve öz kardeşini öldürdü.Neyseki bu pis karakter ilk sezondan öldü,gitti.


James Doakes,çakma "Liman Koyu Kasabı".Bu adamı ilk gördümde çok sevmiştim hala seviyorum..Dizinin rutin halini komik hale getiriyordu bence,dizinin en komik adamlarından biriydi.Ama Dexter'a karşı olan kötü hisleri yüzünden en sonunda Dexter'ın pis sevgilisi Lila tarafından öldürüldü.Çok garip bir sezon finaliydi beni şoka uğratmıştı şahsen.2.sezon finaliydi.


Lila West,Dexter'ın kazara olan sevgilisi.Dexter'ın bir anki boşluğundan yararlanıp Rita'dan ayrılmasına sebep olan çok çıkarcı,pislik insan.En sonlara doğru Dexter'ı kaybettiğini anlayınca çocuklarla Dexter'ı eve kilitleyip yangın çıkartmıştı.Neyseki kurtulmuşlardı.Asıl şok ise James Doakes'tan Dexter'ın katil olduğunu öğrendiğindeki tepkisiydi.Dexter için "aa canım onun için o kadar acı çekiyormuş gibi birşey demişti" orası komikti mesela.Ama Doakes'u öldürmüştü.Ve Dexter'da bunun intikamını alıp onu öldürmüştü.Buda 2.sezon finaliydi sanırım.


Miguel Prado,Savcı,Dexter'ın kankası.Dexter bu adamla nasıl kanka oldu ben bile şaşırdım.Adamı hiç gözüm tutmamıştı.Dexter ona güvenip ortak olmuşlardı öldürme konusunda.Ama adam işi kötü boyutlara taşıdı,yalan söyledi ve 3.sezon sonunda Dexter tarafından katledildi.


Arthur Mitchell,Üçlemeci Katil,Rita'nın katili.Bu adam kadar pis bir adam tanımadım.Bu adam sadece Rita'yı öldürdüğü için bu kadar aklımda yer etti.Nasıl olduğunu ise 5-6 kez izledim tekrar tekrar.Aniden şok oldum.Dexter tam adamı öldürdü kurtuldu dedik,adam çoktan  Rita'yı öldürmüştü.Şoktayım hala.


Rita Morgan,Dexter'ın karısı,Harrison'ın annesi.Dexter'ın bu kadına aşık olduğuna inanıyorum.Bence gerçekten seviyordu.Çok sevimli bir aile olmuşlardı.Kadın da sonrada güzelleşti buarada.Ölmesine çok üzülmüştüm.Hala 4.sezonun finalinin etkisindeyim.


Lumen Pierce,Dexter'ın sevgilisi.Dexter bu kızı kurtardığında pek sevmemiştim.Ama çok samimi geldi sonradan.En sonunda Dexter'ı bırakıp gitti ama haklı nedenleri vardı.


Travis Marshall,katil.Bu çocuğun masum olduğuna ben inanmıştım gerçekten.Nasıl bir psikopatlıksa son bölümde bende Dexter kadar şok oldum.Ve son bölümde tam da Dexter tarafından öldürülürken Debra Dexter'ı onu öldürürken gördü.


Hannah McKay,Dexter'ın sevgilisi.Dexter anladım ki hep sarışınlardan hoşlanıyor.Bu kadında katilin teki çıktı.Debra'yı öldürmeyi düşünmese bir gelecekleri olabilirdi bence.Ama Dexter ona tekmeyi bastı 7.sezonda.Ama 8.sezon 6.bölümün sonunda karşımıza çıktı.Ve ben şok oldum.Haftayayı merakla bekliyorum.


Maria Laguerta,Başkomiser,hırslı kadın,Angela'nın eski karısı.Dexter'ın Travis'i öldürdüğü yerde yanlışla bıraktığı lamı bulup en sonunda "Liman Koyu Kasabı"nın Dexter olduğunu buldu.Ama Dexter onu sezon finalinde kaçırdı ve Debra Dexter'ı korumak adına onu öldürdü.İyiki de öldürdü.Ama bu sezon finali de benim için şoktu.


Debra Morgan,Dexter'ın kardeşi.Dexter'ı 6.sezon finalinde öldürürken gördü.7.sezon un ilk bölümünde safı oynasada sonradan gerçeği öğrendi.Babasının Dexter'a kuralları öğrettiğini filan.Sezon finali ise ayrı bir şoktu.8.Sezona küs başladılar ama artık barıştılar.Ve gerçekten ilk bölümden itibaren her bölümde daha da güzelleşti.Dexter'a aşkını itiraf ettiğinde filan garipti ya.Finalinde Dexter kimle birlikte olucak merakla bekliyorum.


Çok severek yazdığım bir yazı oldu.Umarım okurken sizde diziyi izlemiş kadar olmuşsunuzdur yeniden.Dizi bitsin tekrar tekrar izlemeyi düşünüyorum.Bu dizi bir süper ya.Dexter'aa..

Sevgilerimle.






Bunlarda İlgini Çekebilir

10 kişi dedi ki

  1. Canım bende bir Dexter izleyicisi olarak 8 sezon şööyyle bir gözümün önünden geçti ve çok mutlu oldum. ellerine sağlık bu uzun yazı için :)

    YanıtlaSil
  2. 3 sezon sonunda ben bırakmıştım artık bıkmıştım sanırım.. Bu arada kız kardeşi gerçek hayatta Dexter ın karısı biliyorsundur zaten:) güzel bir yazı olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biliyorum kız kardeşini oynayanın eskiden karısı olduğunu ama ayrılmışlar ona çok üzüldüm.Çok yakışıyorlardı oysaki :)

      Sil
  3. Dexterı ben de çok seviyorum :) özellikle bu sezon diğer sezonlara göre oldukça heycanlı:)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle can sıkıntısına birebir bir dizi Dexter yaa! :)

    YanıtlaSil
  5. 8 sezonu tekrar izlemiş kadar oldum :) Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ben de 4. sezonundayım, spoiler olmasın diye yazını atlaya atlaya okudum. Bayağıdır izlemiyordum kendimi başka dizilere vermiştim de izleyesim geldi şimdi yazını okuyunca :)

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe