Sinemada ; Bizim Hikaye

by - 11:58

Upuzun bir aradan sonra sizlere geri döndüm.1 haftalık bir tatil bana çok iyi geldi.Tatille ilgili bir yazı yazıcam merak etmeyin.Tatilde sinemaya gitmeyi de ihmal etmedim tabi.Film hakkında hiçbir fikrim yoktu giderken.Çok ağlamaklı,ağlayalım diye girdik filme.Filmden sonra yorumlara göz gezdirdim de internette herkes filmi aşağılamış,yerin dibine sokmuş.Bence çok abartmışlar.O kadar abartıldığı kadar kötü bir film değil.

Biliyorsunuz hiçbir zaman burda siyaset vs. yapmadım.Her insana,her düşünceye ayrı bir saygım var.Ama bazı yorumlar okudum hakikaten insan bu kadar saçma yorum yazamaz. Böyle seviyesizce yorum yapma anlayışı, değerlendirme anlayışı görmedim ben. Başörtüsünü ön plana çıkartmışlar ne demektir biri anlatabilir mi? Bizim ülkemizde zaten bu normal birşey, bunu filmde görmek çok garip birşeyi temsil etmek anlamına gelmiyor.Benim ailemde de kapalı insanlar var,açık insanlar da var ve bende açığım.İstediğim gibi giyiniyorum,herkesin birbirine saygısı olması lazım. Filmi olduğu gibi izledim, siyaseti işin içine sokmadan. üzüldüm,keyif aldım. Benim açımdan çok güzeldi. Özellikle filmin müzikleri mükemmeldi bence.
Filmin konusu 80 darbesinde yazdığı kitaptan ötürü yok yere hapise giren yazarın ve ailesinin yaşamını konu alan film. Dindar ve muhafazakar kesimin anlatıldığı ama her kesime hitap eden bir film bence.Ayrıca filmde babasının haksızlığa uğradığını yıllar süren bir savaş sonrasında kazanma çabası içine giren bir çocuk ve yıllar boyunca tek başına mücadele eden bir anne.
Film evet bende stv filmlerini andırdı ama o kadar abarttığımız kadar kötü bir film değil.Açıkçası biz filmde ağladık.Özellikle başörtülülerin dersten atıldığı sahne ,  cezaevinden çıkan cenazede çok etkilendim.Filmde masalsı rastlaşmalar bana biraz saçma gelse de filmde akışına kaptırdım güzel geldi,saçmalığı çok gözüme batmadı.Filmde Cansel Elçin çok güzel rol yaparken,Burcu Kıratlı güzelliğiyle göz doldururken,sevilirken,Haluk  Piyes'in duyulmayan hoş olmayan sesiyle filmde ön planda olmasını sevmedim.Yani Haluk Piyes haricinde bir adam bulamadılar mı? Neyse..

Bunun dışında boş vaktiniz varsa eğer hoşça vakit geçirebileceğiniz bir film.Ben sevdim.Sizler de ön yargısız olarak izlerseniz zaman akıp gider.Şimdilik bu kadar.

İzleyenler filmi yorumlayalım haydi :D

Bunlarda İlgini Çekebilir

2 kişi dedi ki

  1. Müzikleri Mustafa Ceceli'ye ait bende sırf müzikleri için izleyeceğim galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izleyin bakalım sizin yorumunuz nasıl olucak :D

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe