Gezi || Kocaeli/İzmit Turu

by - 19:34

Uzun zamandır yazmak istediğim bir yazıydı bu.Bir türlü fırsat bulamadım..Bilmeyenler için söyleyeyim,geçen hafta yani 28 Nisan akşama İzmit'e yolculuğa çıktım.Ordan İstanbula geçtim ama onu da sonraki yazımda anlatıcam.Ordaki maceralarımı ve gitmeyenler için İzmit'e ilk defa gidecekler için mekan önerilerinde bulunucam :D Snapchat sağolsun arada ordan resimler de var.Hadi başlayalım..

İlk olarak kendimi İzmit'te arkadaşım Şeyma'nın üniversitesinde buldum.Kocaeli üniversitesi bence çok güzeldi.Özellikle kampüsü bizim kampüsten daha güzeldi itiraf etmem gerekirse.Fakülteler birbirine yürüme mesafesindeydi.Yemekhane yemekleri ise nefisti.Bizimkiler örnek alsın biraz diyorum ve devam ediyorum.Şeyma'nın 3 dersine girdikten sonra ki bu öğleden sonra 1 sularında bitiyor.12-1 arası ders oluyormuş orası da bir tuhaftı.Kendi dersime girmeyip,onunkine girdim buna da gülebilirsiniz.Kendimizi Şeyma'nın arkadaşı yani evinde kalacağımız arkadaşı Beyza'yla birlikte Yürüyüş Yolu'na attık.
Yürüyüş Yolu İzmit'te merkez'de yolun ortasında bulunan yürüyüş yolu.Bildiğiniz yürüyorsunuz yani.Yolun sağında ve solunda mağazalar bulunmakta idi.Oralarda dolaştıktan sonra kendimizi N City denen alışveriş merkezinin oraya attık.Günün yorgunluğuna ara verip kendimizi hemen dışında bulunan meşhur Alaçatı  Muhallebicisi'ne attık.Orda önerilerle mükemmel bir tat olan frambuazlı cup denilen bir tatlı yedim.Kesinlikle benim gibi ilk defa gidenler tatmalı,muhteşem.Ordan çıkıp N City de gezdik.N city küçük bir alışveriş merkezi gibi geldi bana.Biraz karmaşıktı ondan sevemedim.Burdan çıkıp buranın arkasında bulunan fuar adı verilen yazın kalabalıklaşan bölgenin arkasında göl de bulunan su bisikletine bindik.Adı öyleydi sanırım.Sonra Seka Park'a doğru yürümeye başladık.

Seka Park'a doğru yürürken bol bol resim çekildik.Bu arada size Kocaeli'deki ilginç öğrendiğim birşeyden bahsedeyim.Kocaeli mi İzmit mi? Haha bende bilmiyordum ki arkadaşım öğretti bu ayrımı.Meğerse İzmit Kocaeli'nin merkez ilçesi imiş.Yani normal olanı Kocaeli ama oranın yerlileri İzmit diyorlarmış.Ağız alışkanlığı heralde.Neyse işte Seka Park'a doğru yürürken bisikletli birçok insanı gördük ki sahilin çoğu yerinde bisiklet alma yerleri vardı,belediye süper iş yapmış.Darısı Karadeniz'imizin de başına.Bizde bisikletçi arayalım sahilde.Ama bir türlü kiralayamadık bisikleti.
Seka Park'a doğru yürürken o sahilin mükemmelliği beni benden aldı.Birçok mekan vardı.Ama hiçbirini sahile değişmem.Bol bol resim çekildik tabi.En sonunda açlıktan öldük ve O en yukardaki resimdeki iskelenin yanındaki balık ekmekçide hayatımda hiç balık yemeyen ben bile balık ekmek yedim.Ve sonuç çok güzeldi.Bol limonlu..Mmmm.Canınız çekti dimi? Bence enfesti.Ama adını bilmiyorum maalesef.Seka Park'ın sonuna kadar gittik böyle.En sonunda Yürüyüş yolunun o tarafa geri döndük.
Yakınlarda çay içecek bir yer olan Saat Kulesinin oraya gittik.Ordaki cafeye gittik.Çay içtik.Sonrada resimler çekildik yine.Bunuda ben çektim .Artık dönüşte saat 12 civarları idi.O kadar yorulduk ki anlatamam.Ve benim İzmit maceram burda sona erdi.Bence İzmit'in en güzel yerlerine gittik.

Sizlerinde yolunuz İzmit'e düşerse eğer kesin gitmesi gereken yerler; Seka Park,Saat Kulesi,Alaçatı Muhallebicisi

Umarım okurken sıkılmadınız,
Bir dahaki gezi yazım İstanbul bakalım 3 güne neler sığdırdım ?

Bunlarda İlgini Çekebilir

3 kişi dedi ki

  1. selam bloğunuzu ve sosyal medyada sizi takipteyim benim bloğuma da gelirseniz mutlu olurum kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr :)

    YanıtlaSil
  2. Ben İzmit'te oturuyorum ve gercekten çok güzel bir yer. Yine bekleriz, bu güzel yazı içinde teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah tekrar yolum düşer :D bende çok sevdim

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe