Reign : Kraliçe Mary Stili

by - 21:01

Merhabalar,
Bu hafta dizi stilinde Reign dizisini konuk etmek istedim.Diziyi izlemeyenler varsa hemen izlemeye başlasınlar.Dizi tarihi bir dizi olduğu için elbiseler filan kabarık kabarık eski tarz elbiseler.Ben bayılıyorum böyle dizilere.Hep böyle eski dönemlerde yaşamak istemişimdir.Sürekli korse filan zor olurdu ama çok romantik bir dönem.Ya da filmlerden dizilerden öyle geliyor.Neyse bu dizide her karakter çok güzel giyiniyor.Mary'nin haricinde Lady Kenna'nın da giyimi çok hoş.Ama Mary kraliçe olduğu için daha abartı ve daha gösterişli giyiniyor.The Tudors dizisini izleyenleriniz vardır belki yani onu izleyenler buna kesin baksınlar bayılıcaklar.Dizi şuanda mükemmel bir heyecanla devam ediyorum.

Kraliçe Mary'den kısaca bahsedeyim; dizi Kraliçe Mary'nin iktidara yükselme hikayesini anlatıyor.Dizi de fantastik ögeler barındırsa da entrikalarla,karmaşık aşklarla dizi mükemmel bir boyut kazanmış.Dizide Mary'nin stilisti özellikle saç aksesuarları detaylarını çok güzel kullanmış.Her bölüm de kadın farklı elbiseler giyiyor ve çok yakışıyor.Francis'le olan aşkı da ayrı bir aşk hani.Yani bir ara Bash'e gitti sandım güzelim kraliçe.Ama Francis'e de sinir oldum.Mary'de oldukça iyiliksever bir karakter .Dizide Kraliçe Mary karakterini Adelaide Kane canlandırıyor.Belki onu Teen Wolf'dan hatırlarsınız.Kraliçe Catherine karakterininde özellikle bu son sezon komikliklerini söylemeden geçemicem.Neyse bakalım Kraliçe Mary'nin stili nasılmış?


İlk olarak bu mükemmel gelinliğinden başlamak istiyorum.Gelinlik döneme ait mi pek bir fikrim yok.Ama özellikle o beline taktığı kemer gelinliğe ayrı bir hava katmış.Untamed Petals Holly Sash koleksiyonuna ait olan kemerin fiyatı  428 dolar.Yuh diyorum burda.Saçı oldukça ilginç olmuş.Ama ben yakıştırdım niye bilmiyorum ama aslında hiç güzel değil yani.Bir bütün olarak olmuş bence.Ay kadına gelinlik ne yakışmış ya <3 <3 Asalet akıyor kadından adeta

Mary'nin rengi siyah.Bu kadının tenine bu renk inanılmaz gidiyor.Bence sürekli siyah giymeli.Dediğim gibi elbiseleri bu döneme uymuş mu tartışılır ama kesinlikle kim giydiriyorsa ellerine sağlık her bölümde detaylıca inceliyorum ve göz zevkim yerine geliyor adeta.İlk bölümde giydiği siyah elbise ve sol attaki resimdeki balık formundaki elbise adeta favorim.Bölümler ilerledikçe Mary'nin davranışlarıyla birlikte tarzı ve stili de adeta evrim geçirdi diyebiliriz.Şimdi eskisine göre daha olgun daha kadınsı şeyler tercih ediyor,kadın kraliçe sonuçta. 

Aynı renk tonlarını yakalamaya dikkat ettim resimlerde.Bu da kahve sarı filan tonları.En soldaki elbise ve kılığı favorim.Hatırladığım kadarıyla yine sarayda balomsu bişey vardı.Zaten hep oluyor ama çok yakışmış değil mi? Bir de bazen bir dekolte veriyor kadın hani o bile asil duruyor.Alttaki resimlere daha dikkatli bakarsanız asilliğine asillik katmış gibi geldi bana.Yani izleyenlere bir yerden hitap ediyor sürekli.

Tercih ettiği açık renkte elbiseler ise bunlar.Beyaz ve krem dışında açık renk iddialı olarak kırmıyı birde koyu laciverti tercih etmiş.Pembe filan tercih etmesini tabiki de beklemiyoruz.Kraliçe sonuçta bir ağırlığı var.Bişi demeden de geçemicem.Tamam bütün kıyafetlerine bayılıyorum da arada cidden abes kıyafetler tercih ediyorlar.O  sağ alttaki elbiseye ne demeli? O zamanlarda bu tarz elbiseler var mıydı? bilemiyorum yani.

Şimdi o kadar tarihi çağlardan bahsedip en sevdiğim şey olan sırf onun için bile eski çağlara gitmek istediğim şey olan pelerinden bahsetmesem olmaz.Ya ne mükemmel birşeydir bu pelerin .En sevdiğim pelerinler tabiki de asil duranları beyaz ve kırık beyaz olanlar mükemmel.Varak desenine benzeyen desenliler yani göz alıcı.Ben de istiyorumm! Arada oldukça sıradan olan pelerinlerini de koydum.Bazen bir kraliçe nasıl böyle giyinir dediğim de olmuyor değil hani!

O kadar bahsedip de saçlarını ayrıntılı anlatmasam ölürüm.Saçlarını genelde dağınık yapıyor.Ama önemli olan o aksesuarlar.Bu sene de moda olan aksesuarlar valla gözümü alıyor .O aralarda sürekli bir örgü oluyor.Ama bence çok güzel.Özellikle o kırmızı çiçekleriyle göz alıcı ve masum duruyor.Bence stilisti cidden çok iyi iş çıkarıyor.Ben de bu sıralar sürekli saçımdan böyle minikte olsa örgüler çıkarmaya başladım ki oldukça hoş gözüküyor.Gördüğünüz gibi genelde saç aksesuarları ve büyük küpeler tercih ediyor.A birde kolyeleri unutmamak lazım tabi.

Vee Kraliçe Mary'nin yazısının sonuna geldi.Ben diziyi de Mary karakterini de çok seviyorum.Şimdilerde onu Francis'le yakıştırmasam kuzeniyle yakıştırsam da bilmiyorum artık.Conde daha iyi gibi geliyor bana yaa.Adam çok asil.Neyse ben Mary'nin stiline tarzına hastayım dediğim gibi her bölüm dizide ayrı şölen oluyor.Çok güzel giyiniyorlar.Benim gibi tarihi filmleri daha doğrusu tarih adı altında entrika,aşk dolu dizileri seviyorsanız diziyi izleyin derim.Dizi şuan 2.sezonunda o da bitmek üzere.Umarım devam eder.Eder bence :D

Siz Kraliçe Mary'nin tarzını nasıl buldunuz?
Bir dahaki dizi stilinde görüşmek üzere,
Sevgilerimle

Bunlarda İlgini Çekebilir

2 kişi dedi ki

  1. Uuuf son zamanlarda Mary'ye uyuz olsamda hakkaten bende Conde'yle daha çok yakıştırıyorum. Adam çok asil, düşünceli tam bir aşık yaa :D
    Kraliçe Mary'nin kıyafetlerini bende çok beğeniyorum ama herkes kıyafetlerinin döneme ait olmamasını eleştiriyor. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay dimi ama :D çok yakışıyorlar. yani şimdi cidden döneme uygun değil ama çok güzel ya

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe