Ne Okudum ; Böğürtlen Kışı

by - 16:13


Kitabın Adı: Böğürtlen Kışı
Orijinal Adı: Blackberry Winter
Yazar: Sarah Jio
İngilizceden Çeviren: Duygu Parsadan
Yayınevi: Arkadya Yayınları

En sonunda kitap yazmaya vakit buldum.Daha doğrusu kitap okudum.Ne şanstır ki bu kitabı 1 günde okudum bitirdim.Bu kitabı sık sık duyuyordum.Özellikle yazarın adını sık sık işitiyordum.Mart Menekşeleri kitabını da merakla okuyacağım yazarın en kısa zamanda tabi.Bu kitaptan kardeşim muhteşem yorumlarla bahsederken,annemin yorumunun "orta düzeyde" demesiyle aklımda birçok soru işareti oluştu.Ondan kitabı okurken biraz tereddütlüydüm.

Kitap iki zamanlı olarak geçiyor.Bir eski zamanda anlatılan hikaye var.Birde şimdiki zamanda yaşanan olaylar var.Tabi ki de iki olayda bir yerde sonunda kesişiyor.Geçmiş zamandaki olay; Vera'nın dilinden olan kısım.Vera ve oğlu Daniel zorlu bir yaşam mücadelesi vermektedirler.Bir gün işe giden Vera evde küçük Daniel'i tek başına bırakır geri döndüğünde Daniel yoktur.Olaylar bundan sonra Vera'nın anlatımıyla yaşadıklarını anlatıyor.Günümüzde ise; olaylar Claire'in ağzından anlatılıyor.Claire gazetecidir.Ve tesadüfen Daniel'in olayını araştırmaya başlar.Genel olarak olaylar böyle.

Anlatımı gayet düz olan kitapta,aslında kitabın başından sonunu tahmin edebiliyorsunuz ya da öyle zannediyorsunuz.Ama ben kitabı çok sürükleyici buldum.Yazarın sürekli bir ipucu verme çabası,bende acaba kim kaçırdı,acaba kim bu,acaba noldu gibi soruları sürekli sordum durdum.Kitapta sürekli bir gizem vardı anlayacağınız.Kitapta özellikle son kısımda bir mektup vardı,okuyanlarınız belki hatırlar.Çok -spoiler- vermek istemiyorum ama o mektubu okurken gerçekten gözyaşlarıma hakim olamadım.

Ben kitaba bayıldım gerçekten.Akıcı ,sade bir dille yazılmıştı.Yazarın hemen diğer kitaplarına da bakıcam.Kitabı elimden düşürmedim bugün.Bu yürek burkan hikayeyi okuyun derim kesinlikle.Herkese kitabı tavsiye ederim. 


Şimdiden keyifli okumalar

Bunlarda İlgini Çekebilir

12 kişi dedi ki

  1. Çok duyduğumuz bir kitap, hep okumak istedim ama bir türlü sıra gelmedi :)
    İlginç gizemliymiş... Umarım okuma fırsatı bulurum,
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım okuma fırsatı bulursun :) ben çok sevdim

      Sil
  2. Bunu begendiysen diğerleri daha da güzel. Çok akıcı ve sade. Bilim kurgu değil sonuçta kafa dağıtmak için huzur vermesi için okunan kitaplar. Yani benim için öyle.
    Özellikle yağmur sonrasını tavsiye ederim müthiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsana gerçekten çok huzur veriyor.Diğerlerinide en kısa zamanda okicam :)

      Sil
  3. Benim de elime bugün geçti bu kitap.
    Nasıl acaba diye düşünürken yorumunla karşılaşmak güzel oldu :))

    YanıtlaSil
  4. Bende bu kitabı arkadaşımdan okumak için istemiştim. İsmi çekici geldi nedense. Yorumunu okuyunca daha da bir merak uyandırdı bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel,bir an önce okumalısın o halde canım

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe