En Baştan Friends | Part 1

by - 11:30


Bazı diziler vardır "Allah'ım ben nasıl bu diziyi daha önce izlemedim" dedirtir ya hani ! İşte o dizilerden biri Friends.Şimdiye kadar biliyorsunuz ki birçok en baştan yazısı yazdım.Yani bana göre cidden epey oldu.Ama sizlere birşey diyeyim mi hepsini silin bir kenara atın.İşte oyunculuk dediğin şey bunların ki gibi olmalı dedirtiyor insana hem bölümde.İlk bölümlerinde bu diziye ısınamadım evet,hele ki ilk 2 bölüm benim için işkenceydi çünkü bişey anlamakta zorlandım.Ama sonra tekrar izlediğimde 2 bölümü ne kadar güzel bölümlermiş aslında.Farkettiyseniz 10 sezonluk bir diziyi 1 ay gibi kısacık bir zamanda bitirdim.Günde 10 bölüm izlediğim,1 sezonu bitirdiğim gün biliyorum ben.


Dizide 6 karakterin de 6 sınında ayrı yeri var.Hepsi mükemmel rol yapıyorlar.İlk olarak en çok Chandler'ı sevdim.Sonra Joey'in "How you Doin" ini,Monica'nın "I Know" deyişini,Rachel'ın saflıklarını,Ross'un mimiklerini/tepkilerini,Phoebe'nin ise saçma sapan hareketleri.Bu dizide tek bir karakteri bile sevmezseniz siz bir Friends hayranı değilsiniz bence.Ya çok özlicem bu diziyi.Müziğinden tutunda herşeyi bu kadar mı süper olur bir dizinin.Bazen ağladık ,bol bol güldük onlarla.Evet sorucak olursanız en yakın zamanda tekrar başlicam diziye.Her bölüm 20 dakika dizinin.10 Sezonu bir yazıya nasıl sıkıştırıcam bilmiyorum ama yazmak için baya bir uğraştım haberiniz olsun.Yazının sonunda yine dizi hakkında dikkat çeken bilinmeyenlerden birkaçını yazıcam.İzlemeyenler için ise HIMYM yanında halt etmiş kalmış dediler de inanmadım az bile demişler, "BU DİZİYİ ÖLMEDEN İZLEYİN" diyorum ben. 
Dizi 10 sezon olduğu ve en sevdiğim dizi olduğu için sezonları uzun uzun anlatma gereği ve hiçbirşeyi atlamak istemedim.Ondan 2 parta ayırdım "En Baştan Friends"i.


Dizinin meşhur jeneriği / I'll Be There For You

Bundan sonrası Spoiler olduğu için diziyi izlemeyenler okumasınlar lütfen :)
İlk sezona Rachel'ın kendi düğününden kaçması ve Monica'ya sığınması ile başladık.Bu sezonda Monica,Ross,Chandler,Phoebe,Joey ve Rachel'ın yanı sıra Chandler'ın en uzun ve sayılı ilişkisinden biri olan Janice'i izledik.Bol Bol "Oh My Goood" duyduk.Sezon sonuna doğru Ross'un  ilk evliliğinden olan hani karısı lezbiyendi,Carol, ondan Ben dünyaya geldi.Bol bol Ross'un evliliği ile ilgili şakalar döndü durdu.İlerki sezonlarda da hatta bu konu popülaritesini kaybetmedi. Sezon boyunca Ross'un Rachel'a olan aşkını izledik son bölümde ise Rachel gerçekleri Chandler sayesinde öğrenmişti ve havaalanına Ross'u karşılamaya gitti fakat Ross'un yanında bir kız var idi.
İkinci sezonda Ross'un Julie ile ilişkisi gayet iyi gidiyordu fakat Rachel günden güne ona daha çok aşık olduğunu fark ediyordu.Bunun üzerine bir gün Rachel Ross'a sesli mesaj bıraktı ve birleştiler.Ne birleşmeydi ama o cafedeki sahne. Ross Julie'den bir artı eksi tablosu yaparak ayrıldı.Bu sesli mesaj sahnesini paylaşıcam çünkü gerçekten çok komikti.Bu tablo olayını duyan Rachel Ross'la konuşmaz.Bu sezon ayrıca Chandler ve Joey'in o meşhur koltuklarına sahip oluyorlar.Rachel ve Ross'da eski mezuniyet videolarını izledikten sonra barışıyorlar.O eski halleri de oldukça komikti.Joey de bu sezon Dr.Ramoray oluyor fakat ölüyor.Bu sezon yine Janice'le karşılaşıyoruz.Monica ve yaşça büyük olan Richard sevgili oluyorlardı fakat ayrılıyordu.Sezon sonunda Rachel'ın Barry'nin düğününde giydiği gelinliğe kopmuştum.
Üçüncü sezonda Rachel Bloomingdale's da çalışıyor ve Ross Mark'dan kıskanıyor onu.Sonra meşhur söz " We were on a break" çıktı.Tüm sezonlarda bu söz söylendi durdu.Ve bir bölüm boyunca Monica'nın evinde tartıştılar,ağladım durdum o bölümde.O bölümü evde çekmelerinin nedeni de o ara para sıkıntı çekmesiymiş ekibin.Sonra ayrıldılar zaten.Bu sezon Joey'in Ross'un konuşma yapacağı zaman Chandler'la kavga edip Chandler'ın tüm kıyafetlerini giydiği bölümde efsanedir.Chandler la Janice ayrıldı ve Janice kocasına geri dönmüştü.Ayrıca bu sezon sonunda da Chandler'la Monica'nın ilişkisine dair sinyaller verildi.Phoebe ise üvey kardeşini ve öz annesini buluyor bu sezon.Sezon sonunda ise Ross ve Rachel'ın barışıcağına dair bir umut doğuyor.Ross'un seçimine dair detay vermeden bölüm bitiyor.

İşte benim favori sezonum 4.sezon.Bu kadar müthiş bir sezon yok yani.Gülmekten yerlere yattığım bir sezondu.Sezona Ross'un dolaylı da olsa Rachel'ı tercih ettiğini gördük.Rachel'ın Ross'un kız arkadaşının saçını dazlak yapmasına gülmekten öldüm.Rachel'ın barışma şartının Rossun 18 sayfalık mektubu okuması olması da ayrı komikti.Sonunda Ross'un işleri bozarak "We were on a break" lafıyla yine ayrıldılar.Bu sezon ayrıca Phoebe taşıyıcı annelik yapar(Bunun gerçek nedeni de Lisa Kudrow'un gerçek hayatta hamile olması imiş) .Joey'in sevgilisi Kathy'e Chandler aşık olmuştu.Sonradan birlikte olmuşlardı.Hatta Monica'nın Chandler'a kadınlar hakkında anlattığı şeyler komikti.Onun videosunu paylaştım.Bu sırada Ross Emily ile tanışıp evlenme kararı almıştı.Hatta Emily'nin gelinliğini kızlar denemişlerdi.Bir bölümün sonunda üçünün de gelinlikli halini hatırlarsınız heralde.Ayrıca 12.bölümde apartman değiştirmek için oynadıkları oyun hayli güldürmüştü.Gülmekten ölmüştüm.Onuda paylaşıcam çünkü gerçekten komikti.O Monica'nın "Noo" diye bağırması,hahaa.Bölüm sonunda düğün gününde Ross'un "Rachel" demesi ise komediydi.Ve en sonunda Chandler ile Monica birlikte oldular.

Bu sezonda Emily evlendikten sonra düğünden kaçıyordu.Aslında 5.sezon genel olarak Monica ve Chandler ilişkisini izledik.Tek tek friends karakterlerinin öğrenmesine şahit olduk ilişkiyi.Phoebe'nin "My Eyes" diye bağırması ,Ross'un "Get Off My Sister" diye bağırması işte patlama noktası oldu.Ross'un öğrendikten sonraki mimikleri o çok sevinmiş hali,ay gülmekten karnıma ağrılar girdi."Beni düşündünüz" halleri hele.Bence bu sezondan sonra Ross karakterinde bir patlama oldu gitti.Ross'a bakış açım değişti yada oyunculuğu hayli gelişti.Sonra Vegas'a gittiler.Olanlar oldu.Vegas'ta Chandler Monica evlenceklerken Rachel ve Ross'un sarhoş olup evlendiklerini görmüşlerdi.O Rachel'ın bıyıklı halleri filan ,haha :D 

Şimdilik 5 sezonda bunlar olmuştu bitmişti.
Siz en çok hangi sezonu seviyorsunuz?
En çok hangi karakteri seviyorsunuz?
Diğer part da bir-iki gün sonra bu arada :D

Bunlarda İlgini Çekebilir

15 kişi dedi ki

  1. Bende de aynı "Ben bu diziyi nasıl daha önce izlemedim!" şokunu yaşamıştım :)) Harika harika bir dizi!

    YanıtlaSil
  2. Friends... Hayatımın dizisi... Harika bir yazı olmuş bu arada ellerine sağlık.. Öncelikle bende bu dizi hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. Friends dizisi bu zamana kadar yapılmış bana göre en güzel komedi dizisi. Hatta bu zamana kadar yapılmış en iyi dizi de olabilir benim için. Şu sezon harikaydı falan diyemem çünkü benim için bütün sezonlar harikaydı. Her bölümde güldüm, eğlendim. Arkadaşlık, dostluk sanırım bu kadar güzel anlatılamaz başka türlü. Her karakter birbirinden efsane tabiki. Ama benim için Joey'in yeri bir başka.... :) Yıllar sonra çocuklarıma da izletmek istediğim bu diziyi hala izlemediyseniz bence hemen başlayın. Yok bana göre değil derseniz de bir parçanız eksik yaşamaya devam edin :))))

    Part of the Book
    xoxo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana göre de dediğim gibi en en güzel dizi.Evet bütün sezonlar muhteşemdi ama 4.sezonun yeri bende gerçekten çok ama çok ayrı.Dediğin gibi her bölüm ayrı olaydı ..Benim için de Chandler :D Joey'in en çok "How You Doin" lafı.Ya bu laf ağzıma yapıştı benimde. Bende çocuklarıma filan izlettiricem diziyi kesinlikle.Çok teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  3. bende hepsini seviyorum ama geller kardeşler favorim :)

    YanıtlaSil
  4. Valla yillar once digiturkte (sanirim dizimax'deydi kanali hatirlamiyorum) ara ara bolumlerini izliyordumda tamamini izlemedim. Bencede tatlim HIMYM'dan daha iyiydi ki hala öyle :))

    YanıtlaSil
  5. ben de izlemedim bu diziyi ama çok merak ettim şimdi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle izlemelisin.Çok şeyler kaçırıyorsun şimdiden söyliyeyim

      Sil
  6. Galiba ağlıycam çok özlemişim seni chaaaandler :( Benim de favorilerim kesinlikle 4 ve 5. 4te aşmışlardı! 5i ise chandler ve monica için seviyoruuum :D Bir tek sonu çok aceleye gelmiş gibi hissettim rachel'ın sahneleri falan ama olsun hepsi benim bebekleriim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chandler <3 Evet sonu bencede Ross ve Rachel ilişkisi için biraz aceleye gelmiş gibi olmuştu.Part 2 yazıma da bekliyorum senii

      Sil
  7. İlk bölümler bana da işkence gibi gelmişti ama sonradan... Bu arada o Rachel ve Ross sahnesine çok hüzünlendim, unutmuşum resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten tüm bölümlerin en ağlak sahnesi o Ross Rachel sahnesiydi sanırım

      Sil
  8. Şimdiye kadarki en iyi yabancı diziydi.

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe