Kimi Dinliyorum ; The Lumineers

by - 23:19

Bu başlığımın dokuzuncu konuğu; The Lumineers grubu 

Bol müzikli eğlenceli bir yazıya hoşgeldiniz,Tarzına hasta olduğum bir grup tanıyacağız bugün.Ben nasıl yeni tanıdım bu grubu hiç bilmiyorum.Müzikleri o kadar hoş ki insanın ruhunu aydınlatıyor adeta.İlginçtir ki alışık olduğumuz müzik tarzının dışında bir tarzları var.Müziği yaparken yaşayan insanlar vardır ya işte onlardan oluşuyor bu grup bence.Bizlere de yaşatıyorlar adeta.
Müzik yapmaya 2005 yılında başlamışlar.Grup 5 kişiden oluşuyor.Tarzları farklı farklı dedim folk rock grubu kendileri.Kendilerinin farkına 2011 yılındaki "Ho Hey" şarkılarıyla yapmışlardır.Bu şarkıyı sevmeyen yoktur zaten sanırım.Bu şarkıda akustik folk ögeleri resmen kulak doyuruyor.Mükemmel bir şarkı olmuş.Bu arada gruptaki kızı Game Of Thrones daki Arya'ya çok benzettim.Çok benzemiyorlar mı ama?

Aslında şarkıların sözleri ve müziği basit değerlerindirebileceğimiz gibi ama basit değil yani.Onlar basiti mükemmel hale getirmiş bence.Sıradaki şarkıları ise "Stubborn Love" .Şarkının klibide süper olmuş.Şarkı ise yine süper,süper.Bu grubun tarzının hastası olmamak mümkün mü? Biri bana desinn.

Mutsuz olduğumuzda naparsınız?Ben bir şarkı açarım ağlarım.Çok hoş bir özellik dimi? Bu şarkıyı duyduktan sonra genelde bunla birlikte ağlıyorum.Çünkü melodileri tonu,o nedir arkadaş ya.Ağla yani.Müziği duyar duymaz sözlere gerek bile kalmadan ağlıyor insan.

Bu şarkıları ise Açlık oyunlarında 90 saniye yer verilmiş bir şarkıları.Adı "Gale Song" şarkının.Grubun canlı performansları da birebir aynı.Kesinlikle şarkılarından birini en azından dinleyin derim.

Ve bu konuyu açmama neden olan şarkı "Scotland" .Ben Reign dizisine bu ara kafayı takmış durumdayım.Yeni başladım ve 2 günde bitirdim ilk sezonu.18 bölüm izledim.Dizi Kraliçe Mary'nin hayatını anlatıyor.Kraliyet entrikaları filan.Çok heyecanlı.Neyse dizinin başındaki açılış şarkısını hep duya duya şarkıya bayılmamak elde değil.Normalde dizilerin başını geçerim.Sırf bu şarkı için izliyorum valla.Diziyi de şarkıyıda bir izleyin ve dinleyin derim ben.Mükemmel bir şarkı olmuş bu diziye.Cuk diye oturmuş diziye bu şarkı.Hem tutku var,hem tarih var şarkıda yani anlamadım gitti süper olmuş.Bir dinleyin derim arkadaşlar.

Ben size bu şarkıya öneriyorum.Hatta aşırı aşırı tavsiye ediyorum..Bu grubun hastasıyım arkadaşlar.Bu son şarkılarını nasıl kaçırdım bilmiyorum.Bence kesinlikle herkes bu gruba bir şans vermeli.Sizinde bana böyle önerebileceğiniz bir grup var mıdır? 

Siz bu grubu dinliyor musunuz?
Yada sevdiniz mi şimdi?

Bunlarda İlgini Çekebilir

2 kişi dedi ki

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, eline sağlık. :)) Benim de çok sevdiğim bir grup. Sadece birkaç şarkılarını biliyorum ama hepsi çok güzel. Ho Hey ile tanıdım ve dediğin gibi dinlerken huzur veriyorlar.

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe