Neydi Ne Oldu? ( Twiggy )

by - 19:30

Yine ve yeniden bu bölümü aksattığımı düşünerek yeni bir yazı yazayım dedim.En son bu bölümdeki konuğum Kurt Cobain di.Kendisinin intiharı filan çok kötüydü.Bu günde eskilerin ilk süpermodeli,moda ikonu Twiggy'le karşınızdayım.Resimleri çok şeker,araştırırken çok keyif aldım.Sanki bizim evin haylaz kızı gibi aynı zamanda da seksi bir duruşu var kadının.

19 Eylül 1949'da doğmuş.Asıl adı Lesly Hornby 'miş.Twigg ise eskiden ona takılan lakapmış.Bu lakabıda ona sevgilisinin kardeşi takmış hatta.İncecik,sıska ve kısa olması o zamanlarda çevresinden farklı bişey.16 yaşında manken olmak için denediğin bu yüzden olumsuz sonuçlar alıyor.Ama modelliği denemesi düşünülüyor.Bunun üzerine saçlarına çeki düzen vermeye karar veriyor ve bir kuaföre gidiyor.Orda hayatını değiştiricek olan adam,kuaförle tanışıyor.Yeni saç modelini Twiggy üzerinde deniyor.Ardından hemen bir fotoğrafçıya gönderiyor Twiggy'i.Resimleri ilk Daily Express gazetesinin ilgisini çekti.Hemen resimlerini çekiyorlar ve 1966 yılında gazetede yılın yüzü seçildi.
16 yaşında bir süpermodele dönüşen Twiggy,hızla yükselerek tüm dergilerde kapak oldu.O dönemin mini eteklerinin,modern uzun kesimli elbiselerin bir öncüsü haline geldi.Twiggy’nin kuralı; fazla süslü kıyafetler yerine merkezini bacakları olan basit kıyafetler seçmekti.Ayrıca kıyafetlerini kendi tasarlayıp,kendi dikerdi.Aksesuarları ise genelde erkek seçimleri yapardı.Genç kızlar onun gibi makyaj yapıyor,saçlarını onun gibi kısacık kestirmeye başlamıştı.Twiggy'nin popüler kültüre ve modaya etkisi zayıflığı,erkeksi ve androjen tarzıydı.O artık bir markaydı.
Mankenlik kariyerine böyle böyle sürdürürken 20 yaşındayken "Hayatınız boyunca elbise askısı olamazsınız" diyerek emekli oldu.İlk olarak oyunculuk deneyen Twiggy bundada büyük başarı elde etti.1970'deki Boy Friend filmiyle en çok gelecek vaat eden ve en iyi müzikal kadın oyuncusu dallarında iki Altın Küre ödülü kazandı.70li ve 80li yıllarda çok satan albümler yayınlayarak ve filmlerde rol alarak geçirdi.
Bu sırada 2 kez evlenen Twiggy'nin ilk evliliğinden bir kızı var.İilk kocası ani kalp krizinden ölmüş.İkinci kocasıyla 88'de evlenmiş ve hala evliler.1993'te ünlü bir fotoğrafçının ricasıyla modelliğe geri dönmüş.Şuanda hala hayatta olan Twiggy, "ideal kadın incedir" olgusunun yerleşmesini sağlayan bir kişi.Bundanda kendisi baya şikayetçi olmuş aslında.Çünkü en iyisinin normali olduğunu söylüyor.Eskiden kendisinin ne yese zayıf olduğundan yakınıyormuş.Bizde öyle olsak keşke dedirtti bu bana.Kendisi hala modellik yapıyormuş Olay markalarında filan.Birçok hayırsever kampanyada da adı varmış.
Yani kısacası bizim şimdiler bu kız çalı çırpı bacaklı diye tabir ettiğimiz kızlardanmış bu Twiggy.Bende biraz öyle olmak istiyorum.Unutmadan yukarda Twiggy'nin göz makyajı çok dikkatinizi çekti dimi,Twiggy'nin kendi yaptığı göz makyajını sizler için buldum.Çok değişik bence o zamanlar güzelmiş,ama bu zamanda böyle bir makyaj garip olur bence ya.1960'ların en önemli yüzlerinden, ilk supermodel ve stil ikonu Twiggy, bugün 60 yaşında. Moda dünyasına etkileri halen devam ediyor ..

Bir sonraki konuğum kim olsun? 
Şimdiden Sevgilerimle


Bunlarda İlgini Çekebilir

4 kişi dedi ki

  1. Ben de en son kendisini Tyra Banks'ın sunduğu "Amerika'nın Top Modeli" yarışmasında izlemiştim.
    Hala çok güzel ve çok şirin!

    YanıtlaSil
  2. güzel bir geçmişi varmış benim isteğim sonunda aaaa neymişte ne olmuş diyeceğim hayat hikayeleri bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle hayat hikayeleri arıyorum genelde ama bulamıyorum maalesef :( ama buldukça paylaşıcam canım :) teşekkürler ilgin için

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe