İzleyin , İzlemeyin ?

by - 16:58

Yine bir film tavsiyesi yazma vakti geldi,çattı.Vizeler bitince filmlere sardım.Hangilerini izleyin,hangilerini izlemeyin onu yazıcam bende size.Tabi uymak size kalmış artık.

                                                                         Divergent ( Uyumsuz )

Şimdi bana sorabilirsiniz bu film yeni vizyona girmedi mi? Ama internet diye birşey var.Hemen izledim.Filme her giden arkadaşım filme bayılmıştı.Ama izledikten sonra ben dahil herkes aynı şeyi söylüyor "Biraz Açlık Oyunları gibimsi" .Ben başroldeki kızı bile biraz Jennifer Lawrence'a benzettim.Ama bu kız daha bir güzel ya.Yani ama oyunculuk olarak tabikide Lawrence.Neyse film ilginç.Konusu farklı.Filmde toplum kategorilere ayrılmış.İnsanlar belli bir yaşa gelince bir testle ve kendi istekleriyle alim,korkusuz,fedakar olmak üzere kategorilerden birini seçiyorlar.Başroldeki kızımız Beatrice de 16 yaşına geliyor ve bir bölge seçmesi gerek.Biz de onun bölgesini seçerken ve seçtikten sonra neler yaşadığını izliyoruz .Filmde başroldeki çocuğa bittim diyebilirim.Onuda demeden geçmeyeyim.O nasıl bir tiptir? Vuhuu dedim sürekli.Çok yakışıklı.Filmi ben çok beğendim.Aksiyon sahneleri hiç bitmeyen gerilimiyle film muhteşemdi bence.Devamını da merakla bekliyorum.Kesinlikle izleyin derim bir yolunu bulup.

50/50 Fifty/Fifty ( Şansa Bak )

Bu filmde başrolde benim adam var.Joseph-Gordon Levitt .Bu adamın hastasıyım.Duruşu hem saf,mülayim hemde çok havalı.Zaten filmlerini sevdiğim komik adam Seth Rogen da olunca hiç kaçırmayayım dedim.Filmde konu her konuda titiz olan bir adamın,yani kanser olma riski en az olucak adamın kanser olmasını ve hayatındaki değişikleri kapsıyor.Film dram-komedi tarzında .Biraz ağır ilerliyor gibi görünsede herşey yerli yerinde olmuş bence.Her şeye, olumsuzluğa rağmen hayata sıkı sıkıya tutunmanın, mücadele etmenin, umudu kaybetmemenin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu bu film...Sonuç olarak bu filmde gülümsemek, hüzünlenmek, tebessüm etmek, doğal ve içten oyunculukları görmek istiyorsanız hiç beklemeden izleyin derim.. 

Knocked Up ( Kaza Kurşunu )

Gülmeye hazır olun.Konusu çok sıradan.Alison ve Ben bir barda tanışırlar ve  bir gecelik ilişkileri olur.Allison hamile kalır.Ve bebeği tek başına büyütmek veya babasına bir şans vermek arasında kalır.Film bence gayet güzeldi.Boş vaktiniz varsa eğleneceğinize eminim.Filmde Seth  Rogen var başrolde.Bu adamın filmleri zaten komik ya.İzleyin siz beni dinleyin..

About Time ( Zamanda Aşk )

Güzel,vakit geçirilebilinicek bir film daha..Filmde konu Tim adındaki 21 yaşındaki bir gencin babasından ailenin erkeklerinin en büyük sırrı olan Zamanda geriye yolculuk yapmalarını öğrenmesi ile başlıyor.Film fantastik gibi ama fantastiklik tadı pek yok.Bence buda çok iyi olmuş.Filmde daha çok Tim'in hayatındaki aşkları için zamanı geri almasını izliyoruz.Bence film çok güzeldi.Rachel Mc Adams'ı çok severim.Filmde de çok şekerdi.Ama başroldeki adamın oyunculuğuna bayıldım ben asıl.Herşeyin kararında olduğu bir film bence.Aşk,romantik,dram falan filan.Ben izleyin bir derim ..

12 Years A Slave ( 12 Yıllık Esaret ) 

Gerçek bir olaydan ve romandan esinlenilerek çekilmiş bir film bu.Solomon Northup,özgür bir insanken bir anda kandırılarak köle yapılmasını anlatıyor bu filmde.Filmde sözler o kadar acıklı oldu ki bazen gözlerim doldu.Özellikle "Ben hayatta kalmak istemiyorum.Sadece yaşamak istiyorum" sözü.Oscar'da birçok dalda aday oldu film ve kazandı.Böyle köle filmlerini de hep Amerika çekiyor nedense.Ayrımcılık,ırkçılık.Garip yani.Başrolde oynayan adam muhteşem bir oyunculuk sergiledi filmde.Brad Pitt'in ise söyledi "Özgürlük benim herşeyimdir" sözü filmin kısa bir özeti aslında.Film anlaşıldığı gibi dram üzerine.İzlerken o dönemde olduğunu hissetmemek mümkün değil bence.Ben filme tek kelimeyle bayıldım.Kesinlikle Oscar'ı sonuna kadar hakeden bir film.Kaçırmayın derim.

Bu sefer izlediğim tüm filmleri ayrı ayrı sevdim.Bence çoğunu sizde izlemelisiniz.Hatta hepsini izleyin.Çünkü hepsinin tarzı nerdeyse farklı ve hepsi ayrı ayrı güzel.Boş vaktinizde bir göz gezdirin derim.Siz bu filmlerden hangisini veya hangilerini izlediniz? Sizin tepkilerinizde benimkisi gibi mi?

Şimdiden sizlere de iyi seyirler o halde ..

Bunlarda İlgini Çekebilir

13 kişi dedi ki

  1. Merhaba

    Uyumsuzu çok merak ediyordum hemen bakayım bulayım netten ama daha yeni girdi vizyona ne çabuk geldi hayret.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen genelde burda geç vizyona giriyor ondan sanırım :D

      Sil
  2. Uyumsuz harici tüm filmleri izledim. Aşağı yukarı aynı fikirdeyiz. :D Çok iyi filmlerdi. Ama fifty fifty biraz ağır geldi.

    YanıtlaSil
  3. Zamanda Aşk ve Kaza Kurşununu önceden izlemiştim, bencede güzel filmlerdi tatlım.
    Uyumsuz'u bende çok merak ediyorumda nette olduğunu bilmiyordum bir izliyim bakayım hihi :)

    YanıtlaSil
  4. dm den attığım mesajlar geliyormu caım sana ?? bırkeredaha atıştım cevap vermedin görmedin yada.

    YanıtlaSil
  5. Ben Zamanda Aşk'ı nedense pek sevmedim ama Uyumsuz'un konusu güzel gibi görünüyor.
    İzlenecekler listemde zaten, önceliği ona vereyim.
    Teşekkürleeeeer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben Zamanda Aşk'a bayıldım :) çok sevimli bir filmdi..Ne demek canım :)

      Sil
  6. 50/50'yi kaç kere başladım ve kaç kere bitiremediğimi unuttum artık :D Her seferinde o modda olmadığımı farkedip hakkını veremedim filmin resmen :/ Divergent'ı dün indirmiştim ama ertelemeyi planlıyodum bi izleyim bakıyım :) Ben de sana Barefoot ve Flipped'i öneririm. Dolu dizgin aşk falan değil ama çok tatlişler ikisi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. flipped ı izledim ama barefoot u izlemedim.Onuda listeme yazdım o halde :D

      Sil
  7. Merhabalar. Blogunuzu ilgiyle takip ediyorum, yazılarınızı da çok seviyorum. Fakat benim bir ricam olacak. Bu kadar zahmet edip, zaman ayırıp yazıyorsunuz. Lütfen çok küçücük bir zaman daha ayırıp "-de, -da, -ki" gibi Türkçemizin güzide eklerine de özen gösteriniz. Ayrı yazılacakları ayrı, birleşik yazılacakları birleşik yazmanız hem anlamı bozmaz, hem okurken gözü yormaz, hem de takipçiniz olan bircok gencimizin dilimizi daha düzgün kullanmasına ve dil kirliliğinin önüne geçilmesine yardımcı olur.
    Saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler takip etmenize çok sevindim.Böyle "de da ki" eklerini açıkçası yazarken hiç dikkat etmiyorum.Ayrı mı olmuş,birleşik mi diye.Hatta yazdığım kelimelerde bile ufak tefek hatalar olabiliyor çoğu zaman.Fakat yinede daha dikkatli olmaya çalışıcam.Teşekkürler öneriniz için.Dikkate alınmıştır.

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe