Neydi , Ne Oldu? ( Prenses Diana )

by - 12:46

Bu bölümümüzün ikinci konuğu Prenses Diana. İlk konuğumuz The O.C. den tanıdığımız Mischa Barton 'du . Tüm zamanların en sevilen ismi olabilir bence Diana.Hayat öyküsü gözleri yaşartacak cinsten bence.Ölümü ise hala bir kuşkuda.Ben bir suikaste kurban gittiğine dair söylentilere inananlardanım.Şimdi o hayat öyküsünü anlatalım,bilmeyenler için.Baya bir araştırma yaptım bu konuyla ilgili,işte o ayrıntılar;


Diana'nın doğumu bile olaydı aslında.Erkek olması bekleniyordu,ama kız olduğu öğrenilince büyük bir hayal kırıklığı yarattı ailesinde.Diana'nın çocukluğu ailesinin ayrılması yüzünden pek sağlıklı geçmemişti.Ailesi her daim soyluluğa önem veriyordu ve büyük kızları Sarah'ın Prens Charles ile evlenmesini istiyorlar.Fakat Sarah alkole düşkün ve agresifti.Ve sevmediği erkekle evlenmek istemiyordu.Bunun üzerine aile ablası Sarah'ın bir zamanlar flört ettiği Galler prensi Charles ile Diana'yı tanıştırıyorlar.Prens Charles da bu zamana kadar hep aşklarıyla gündeme gelmiş.O sıralar Prens Charles 30 yaşlarındaydı ve üzerinde ailesi tarafından üzerinde evlililk baskısı vardı.Kraliyet ailesinin kurallarına Diana tam uyuyordu.Ve aile bu evliliği onaylıyordu.En büyük kural sanırım bekaret kuralıydı.O zamanların tüm basını da bu konuya ilgi göstermişlerdi.Kraliyet ailesi bekareti bahane ederek Diana'nın çocuk doğurma yeteneği bakılıyordu..Nişan derken 5 ay sonra 29 Temmuz 1981 de düğünleri geldi çattı.Diana kameralar karşısına çıktığında yaklaşık 1 milyar kişi ekranları önünde onları izliyordu.20 yaşında olan Diana'nın utangaçlığı tüm ekranlar yansıdı ve kabarık gelinliğiyle izleyenleri büyüledi.Hala da büyülüyor.. Diana bu törende Galler Prensesi Diana oldu 


Diana ailesinin ısrarıyla evlenmesine rağmen kendisinden 15 yaş büyük olan Charles a karşı hayranlık duyuyordu ve mutluydu.Evliliklerinin ilk yılında Prens William dünyaya geldi.Doğumdan sonraki süreçte Diana artık eskisi gibi değildi,mutsuzdu.Çünkü bir gerçek vardı ,Charles kraliyet ailesi tarafından eski eşi Camilla Parkes'a hala aşıktı.Ve gizli gizli buluşuyorlardı.Bunlar olurken Diana ikinci çocuğu olan Prens Harry 'i doğurdu.Diana bundan sonra kocasında daha büyük değişiklikler gördü ve  daha sonra "o gün evliliğim öldü " dedi. 


Prenses Diana Charles'a evlendiklerinden beri kendisine bir şans vermesini,onu tanımasını istiyordu,fakat Charles bunu yapmıyordu.Bunun üzerine Diana daha dayanamadı ve kendini sosyal hayata,hayır işlerine adadı.Diana bu vesileyle kendini tüm  Dünya'ya duyurdu ve sevdirdi.Diana kendine zarar vermeye başlamıştı ve bulimia adlı hastalığı vardı.Daha da kötüleşmişti.Ve James Hewitt ile ilişki yaşamaya başladı.Fakat bu onun için bir hüsrana sebep oldu.Diana'nın ona gönderdiği tüm mektupları gözler önüne serdi.Sonraları aralarında geçenleri kitap yapmaya bile kalkıştı.Bir süre ayrı yaşadılar.Charles artık gözler önünde yaşıyordu Camilla'yla aşkını.Sık sık çalkantılı ilişkileri oldu Diana'nın ve haberlerde yalan yanlış haberler yazılıp çiziliyordu.BBC ye röportaj verdi ve herşeyi açıklığa kavuşturdu.
 "Bu evlilikte biz üç kişiydik, yani biraz kalabalıktı" dedi ve " Kalplerin Kraliçesi" olmak istediğini söyledi.Hiçbir prenses onun kadar açık sözlü değildi halka karşı.



Bundan sonra ilişkileri noktalandı ve boşandılar.Ünvanını ondan aldılar,çocuklarını sadece 2 ay gösterdiler.Diana için tek umudu çocuklarıydı onu en çokta üzen bu oldu.Bundan sonra Pakistanlı kalp cerrahı Hasnat Khan'la ilişkiye başladı fakat buda uzun sürmedi.Ondan sonra 2-3 ilişkisi daha basına yansıdı ama onlarda uzun sürmedi.


Ve en son çıkan haberse Diana Dodi Fayed ile beraberdi.Yazın tatildelerdi.Çok fazla paparazzi peşlerindeydi bu yüzden Paris'e dönmeye kara vermişlerdi.Dodi'nin babasının otelinde kaldılar birsüre.Yola çıktıklarında haberleri olmadıkları birşey vardı,şoför sarhoştu.Paparazziler peşlerindeydi ve bir tünele girdiler ve kötü talih onları buldu kaza oldu.Diana'ya uzun soluklu mutluluğu çok gördü herkes.Prenses ve Dodi  Fayed bu olayda yaşamlarını yitirdiler.Olay yerinde ilk paparazziler vardı ve o muhteşem insanın ölümünü fotoğraf karelerine taşıdılar.Gelen yetkililer 2 saat boyunca onu hayata döndürmeye çalıştılar ama olmadı.Talihsiz Diana hiç mutlu olamadan hayata gözlerini yumdu.Masal olarak başlayan hayatı hiçde uygun olmayan bir sonla bitti.

Bunlarda İlgini Çekebilir

15 kişi dedi ki

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş, emeğine sağlık..
    Kim bilir daha neler neler yaşadı Prenses Diana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet daha kim bilir bilmediğimiz neler oldu :(

      Sil
  2. ne acı bir hayat yyaa!!!
    hem 15 yaş ne demek yaaa düşünmek bile istemiyorum..
    sen 20 yaşındasın adam 35 ve başka hatunların yatağına giriyor!!
    ahh Tanrım ne acı bir yaşam bu böyle :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok acı.Ve milyonların önünde böyle bir hayat sürmek daha acı sanırım

      Sil
    2. kesinllikleee!!
      işte paranın huzur ve mutluluk vermediğinin en acı örneği :(

      Sil
  3. Çok etkileyici bir hayat hikayesi var Prenses Diana'nın ve sende gayet güzel aktarmışsın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok etkileyici ve bir o kadarda üzücü :(

      Sil
  4. Evet bu hikayeyi onceden ingilzce dersinde islemistik,tekrardan okumak cok keyifliydi

    YanıtlaSil
  5. :( hepsini okudum.. içim sızladı

    YanıtlaSil
  6. Mutsuz biten bir hayat. çok acı gerçekten :(

    YanıtlaSil
  7. bende prenses diana hayranıyım gerçekten güzel yamışsın ama şoförle ilgili kısım hatalı şoför sarhoş değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir ,bende araştırdıklarımı yazıyorum zaten.Teşekkürler okuduğunuz için :)

      Sil
  8. 1997 senesinde Diana'nın Paris Fransa'da olan ölümünü anımsıyorum. Gerçekleştirdiği anlamlı değişiklikleri zaman ilerledikçe öğrenebildim. Belgesel ise ezberimi tamamen bozdu. Kumpas sonucu hayatını kaybeden, radikal tavırları ile kraliyet ve medya hegemonyası ile hem var olup hem yok olan Diana belgeselini herkes izlemeli. Paylaşım için teşekkür.

    Etkilendiğim belgeseller ve ilham aldığım kitapları paylaştığım deneme bloğuma davet etmek isterim.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/belgesel-lady-gaga-five-foot-two-icin.html

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe