Ne Okudum ; Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer

by - 17:38


Kitabın Adı: Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer
Yazar: Laurent Gounelle
İngilizceden Çeviren: Işık Ergüden
Yayınevi: Pegasus Yayınları

Geçen günlerde size anlattığım etkinlik sayesinde okuduğum bu güzelim kitabı sizlere anlatmak istiyorum.Kitabın adı çok ilgimi çekmişti ilk olarak,ondan okumak istedim birazda.Kitabı okurken aslında birçok kez "Nietzsche Ağlarken " kitabını andım diyebilirim.Çünkü iki kitapta birşeyler öğreniyor insan,hayatını sorguluyor yer yer.Bu kitapta benim için öyle oldu doğrusu.Bu kitabı Nietzsche ' ye göre daha güzeldi bence.Tabi o daha klasikleşmiş bir kitap ama bence bu daha güzeldi.Çünkü sıkmadan anlatmıştı kitapta,yer yer aralara sıkıştırılmıştı düşünceler ve siz ordan alıyordunuz birşeyler.Kitapta hem ne olucak diye düşünüp birşeyler alabiliyorsunuz.Şimdi bu bayılarak okuduğum,enfes kitabın konusunu sizlere anlatayım;


Kitapta başroldeki karakterimiz Alan ; ailesi,sevgilisi dair herşeyini kaybediyor.İşi dahil bütün hayatını da annesini mutlu edicek yönde tercihler yaparak hayat sürdürüyormuş.Yani hayatı büyük bir boşluk içinde Alan'ın.Bunlara son vermek için intihar etmeye karar veriyor.Eyfel Kulesin'de intihar edecek olan Alan tam hayatına son verecekken bir ses duyuyor biri geliyor.O kişi Alan'ın hayatını kurtarıyor ama bir şartla.Bundan sonra o ne söylerse yapacak,sorgusuz sualsiz hem de.Ama bunları yaparsa mutlu ve huzurlu olacağını söylüyor.En başlarda Alan tüm dediklerini yapsa da sonradan içinde şüpheler uyanıyor ve sorgulamaya başlıyor.İşte bundan sonra kitap sizi daha bir sarıyor.Kitabın sonunda da ayrı bir şaşırıyorsunuz.Ben kitaba bayıldım.Enfesti.Sizde kitaplardan hem birşeyler öğrenmek , hemde olay örgüsüne kapılmak istiyorsanız bu kitabı okuyun derim..

Keyifli okumalar,
Sevgilerimle.



Bunlarda İlgini Çekebilir

7 kişi dedi ki

  1. Çok ilginç görünüyor konusu okumayı çok isterim bu konusu kitabı okumama rağmen sonunda ne olduğunu aşırı merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle okumalısın :)merak ettiğin kadar var buarada

      Sil
  2. bu kitap benim bestlerimdendir ;)

    YanıtlaSil
  3. her arşivde yer alması gereken bir yapıt.
    realezusen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim, okurken en keyif aldığım kitaplardan biridir.
    Hevesle Gounelle'nin diğer kitaplarını da aldım ama para kazanmak, popüler olmak için yazılmış gibi geldi bana özellikle bir kitabı. Adını verip hevesini kaçırmak istemem eğer okuyorsan ya da okuyacaksan. Ama hala bendeki yerini koruyor Tanrı Daima Tebdili Kıyafet Gezer. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece bu kitabını okudum açıkçası ..Buda dediğin gibi enfes bir kitap :D

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe