Neydi Ne Oldu? ( Elvis Presley )

by - 16:30

elvis presley ile ilgili görsel sonucu
Bu bölümümüzün yedinci konuğu Rock'n Roll'un kralı Elvis Presley .Bir önceki konuğumuz şarkılarını,sözlerini çok sevdiğimiz Bob Marley idi. Bu hafta Elvis Presley'i seçmemdeki amaç ise,amaçsızlık aslında.Aklıma pek birileri gelmiyor artık.Sizinde çok sevdiğiniz ama hayatını bilmediğiniz biri var ise bana yazın.Bir sonraki konuğumuz o olsun..Şimdi bakalım bu kral kimmiş;


elvis presley ile ilgili görsel sonucu

8 Ocak 1935'te Missisipi'de doğdu.Elvis'in aslında bir ikiz kız kardeşi de vardı.Fakat o doğduktan 6 saat sonra öldü.Elvis hayatı boyunca kardeşinin ölümünün izlerini hep taşır.Çünkü bir söyleşisinde "ölen kardeşinin ruhuyla konuştuğuna inandığını " söylemiş.Ailesi yoksulluk sınırında yaşıyorlardı.1938'te babası 8 dolarlık bir borç yüzünden hapse girdi,busırada evlerini de kaybettiler.Çocukluğu boyunca sakin,sessiz ve içine kapanık bir yapısı oldu.10 yaşında bir süt ürünlerinin şovunda bir şarkı yarışmasına katıldı ve orda kovboy kıyafetiyle sahneye çıktı.Bu yarışmada ikinci oldu.


Ailesi düzenli olarak kiliseye giderlerdi.Bundan dolayıdır ki Elvis'de koroda şarkılar söyledi.1946'da ilk gitarını aldı.Blues ve caz müziği onun kalbini fethetti ve müziği daha bir sevdi.1948'de alelacele taşındırlar.Çünkü Elvis'in babası yasadışı içkiden dolayı aranıyordu .Taşındıkları yer en fakir semtlerden biriydi.Orda Elvis bir grupla beraber çalmaya başladı.Büyükçe Elvis'in müziğinden bazı kişiler pek hoşlanmıyordu.Hatta lisede üst sınıflarından biri "utangaç ,mutsuz çocuktu ve gitarıyla söylediği şarkıların hiç şansı yoktu." birkaçı ise onun için "yaramaz,züppe müziği yapan işe yaramaz adamın teki" diye bahsetmişler.
Ailesine katkı amacıyla akşamları çalışırdı.Bu arada favorilerini uzatmaya ve değişik kıyafetler başladı.1953'te okuldan mezun olduktan sonra kamyonculuk yapmaya başladı.Bu sırada müzik firmalarının kapısını aşındırmaya başlamıştı bile.Annesi doğum günü şarkısı olarak 2 şarkı yazmıştır.Bir plak yapımcısı en sonunda onun sesinden ve müzik tarzından çok etkilendi.1954'te ilk stüdyo kaydını yaptılar.Bundan sonra yavaş yavaş kariyer basamaklarını tırmanmaya başladı."I Forgot to Remember To Forget" ve "HeartBreak Hotel" şarkısıyla baya bir akıllara kazındı.



Bir televizyon programına çıkan Elvis,hareketleri ve konuşmasıyla insanların dahada beğenisini kazandı.Bundan sonra çok sevilen "JailHouse Rock" şarkısını çıkardı.
1956'da "Love Me Tender" filmiyle kamera karşısına geçti.Bundan sonra 31 filmde daha yer aldı.Amerika artık onu konuşmaya başlamıştı.O gerçekleşen istekleri için şöyle demiş; "Aslında tüm kurduğum hayaller bir gün gerçek oldu. Hatta defalarca. Çocukluğumda öğrendiğim bir cümle var: Şarkısız bir gün yaşanmış değildir. Yaşamınızda müzik yoksa arkadaşınız da yoktur. Şarkısız yolculuk bitmez. Ben de hep şarkı söylüyorum. Kendim için, sizler için..."

Ä°lgili resim
Elvis'in saç rengi aslında açık kahverengiydi kendisi mükemmel saçlarını boyuyordu anlayacağınız.1960 yılında karate'de siyah kuşağa sahip oldu.1967'de Priscilla Presley ile evlenmiş ve bu evlilikten 9 ay sonra kızı Lisa dünyaya geldi.1960'larda Beatles'ında etkisiyle eskisi gibi plakları satmamaya başladı.1965te Beatles ile biraraya geldi.Bundan sonra film çalışmalarına ara verdi,daha çok müzik kariyerini ön plana soktu.1970'lerde iyice kilo almaya başlamış,sahne performansı düşmüştü.1973'te karısından boşandı.Elvis'in sosyal hayatı ve uyuşturucu kullanımı aslında 1972'te ilişkilerini bitirmişti.1973'te klasikleşmiş kıyafetini giyerek bir show yaptı.Elvis ayrıca takı düşkünüydü,taşıdığı takılar 11 kilo civarında geliyordu.
 Karısından önce de sonra da diğer kadınlarla ilişki devam etti. Şarkıcı Kathy Westmoreland, onu küçük bir çocuk olarak tanımlayan Joyce Bova, Linda Thompson sevgililerinden sadece birkaçıydı...1977'de ,42 yaşında kalp yetmezliğinden ve uyuşturucudan dolayı öldü.Cesedini 20 yaşındaki sevgilisi Ginger Alden buldu.Ona son sözleri ise şöyle imiş; "Tamam.Pes etmeyeceğim" olmuş.Buarada öldüğünde 114 kiloymuş.Öldükten sonra bütün herkesi yasa boğmuştur.
Kendisi unutulmayacak olan efsane isimlerden biridir.Umarım ki hep de öyle kalır...

Sevgilerimle



Bunlarda İlgini Çekebilir

4 kişi dedi ki

  1. Yine güzel bir yazı hazırlamışsın tatlım, tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Elvisiimmmmmmm çok severim kendilierini abba sting modern talking aplhaville ile devam edebilirsin.
    süper yazı süper

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe