İftar Sofranıza Lezzet Katacak 5 Nefis Çorba

by - 10:00

İftar Sofranıza Lezzet Katacak 5 Nefis Çorba

Ramazan ayında en çok ilgi gören kuşkusuz çorbalar oluyor. Yemeğe yumuşak bir başlangıç yapmayı sağlayan çorba çeşitleri ile damakları şenlendirmeye hazır olun. Sizler için en nefis ve en sevilen 5 çorba önerisinde bulunacağız.

1. Tarhana Çorbası

İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde tam bir vitamin ve mineral deposu olan tarhana çorbası, her türlü ana yemek öncesinde tüketilebiliyor olmasıyla da beğeni topluyor. Tarhana çorbasını istediğiniz baharatlarla da buluşturabilirsiniz. Hatta yağda hafifçe nane yakabilir ve sos olarak çorba üzerine dökebilirsiniz. Bu sayede çok daha leziz bir form kazanmasını da sağlamış olacaksınız

2. Yayla Çorbası

Geleneksel Türk mutfağının yıldızı yayla çorbası elbette iftar menülerinin de olmazsa olmazıdır. Hafif bir çorba olması nedeniyle ağır ana yemekler yaptığınız zamanlarda çorba seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz. İftar saatlerinin dışında sahur çorbası olarak da tercih edilebilir. Çünkü susatan çorba çeşitlerinden biri değildir. Pek çok çorbaya nazaran daha uzun süre tok tuttuğu da bir gerçek. Siz de yayla çorbası tarifi için Yemek.com adresini tercih edin. Bu sitede aktarılan tarifi birebir uygulayın ve leziz bir çorba elde edin.

3. Çeşmi Nigar Çorbası

Terbiyeli çorba çeşitlerinden biri olan çeşmi nigar çorbası iştah açan bir lezzettir. Bu nedenle iştah sorunu yaşayanlar için en ideal seçeneklerden biri haline geliyor. Muazzam bir lezzete sahip olmasının sırrı ise terbiyesinde gizli! Bu çorbanın terbiyesinde süt, limon suyu ve yumurta sarısı kullanılıyor. Diğer malzemeleri öğrenmek için Yemek.com adresine uğrayın.

4. Sütlü Mantar Çorbası

Mantar en az et kadar protein barındırıyor ve haliyle iftarda sağlıklı beslenmek isteyenlerin sık tercih ettiği bir malzemeye dönüşüyor. Sütlü mantar çorbası besleyici olması nedeniyle annelerin de sık sık menüye eklediği bir çorba çeşididir.

5. Pirinçli Yoğurt Çorbası

Ferah bir çorba isteyenler için en ideal seçeneklerden biri pirinçli yoğurt çorbasıdır. İçerisinde pirinç olması, çorbanın uzun süre tok tutmasını ve doyurucu olmasını beraberinde getiriyor. Üzerine ise nane sosu dökerseniz fresh lezzetiyi çok daha üst noktalara taşıyabilirsiniz. Diğer çorba tariflerini ise Yemek.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Bunlarda İlgini Çekebilir

0 kişi dedi ki

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe