Sinemada ; Bi Küçük Eylül Meselesi

by - 17:43

Merhaba sinemaseverler,
14 Şubat'ta vizyona giren "Bi Küçük Eylül Meselesi" filmini çoğunuz duymuşunuzdur.Neden öyle dedim çünkü Star Tv sağolsun,dizilerde fragmanların sonunda filan hep filmin teaserlarını verdiler,artık bir ara bana gına gelmişti açıkçası.Bizde merak ettik filmi ve ailenin kadınlarıyla (annem,kardeşim,teyzem,anneannem) filme gittik.Kardeşim ve annem aklımızı çeldi demek daha doğru olur.İkiside filmi izlemeden bize sürekli övüp övüp durdular.Açıkçası bende Farah Zeynep'i çok sevdiğim için koşa koşa gittim.
Filmde başkahramanımız Eylül.Eylül bir kaza sonucu son 1 ayını hatırlamamaktadır.Gözlerini açtığında çevresindekiler hayatına geri dönmesini son 1 ayında birşey olmadığını söylerler.Fakat yolunda gitmeyen birşeyler vardır.Eylül en son Bozcaada'ya gittiğini hatırlıyordur.Bunun ardından hemen Bozcaada'ya gider.Orda hiç tanımadığı yırtık pırtık giysiler ve boyalar içinde bir adamla karşılaşır.Bu adam hakkında Eylül değişik düşünceler içindedir.Çünkü içinde değişik bir his vardır.Bu adamın adı Tekin,yani kısacası Tek.Bir gazenin karikatüristi.Yani Eylül'ün hep evlenmek istediği adamdır.Ta ki Eylül onunla tanışana kadar.Bu 1 ayda neler yaşanmış işte onları Eylül'ün gözünden görüyoruz?Daha doğrusu Tek'in Eylül'e 1 aylarını hatırlatma çabasını.
Filmi nasıl bulduğuma gelirsek; Filmde sadece Farah'ı izledik sanırım.Birde aralarda Engin göründü,kayboldu.Diğer karakterlerin sadece isimleri yazılmış afişe,o kadar.Ben Farah'ın oyunculuğunu sevdim,iyiydi yine.Zengin kız rolünü iyi oynamıştı.Hatta filmin en başında bir mercan elbise giymişti insan diyor ki bu da kızsa biz neyiz filan diyo? Bütün salon bunu konuştu 10 dakika :D cidden çok güzel olmuştu.Bence bir Beren Saat,Tuba Büyüküstün olma adayı.Ayrıca Engin'in oyunculuğu ise bir harikaydı.Film boyunca Engin'in giydiği boyalı bir tshirt vardı teyzemle o tshirtü yırtıp atmak istedik yani,nefret ettik o tshirtten.Ayrıca Engin'in tipinide filmde bir kaydırmışlardı.Yani saçları uzundu bir tuhaftı.Ama rolüne tam uygundu.
İnsanın Bozcaada'ya gidesi geliyor.Ben hiç gitmedim ve çok merak ettim filmden sonra.Filmde çok güzel görünüyordu.Karikatürlerle film çok hoş olmuştu.Ama genel olarak durağan bir filmdi.Filmin sonlarına doğru kendimi ağlamaya endekslemiştim.Açıkçası son 10 dakika noluyor modunda geçti.Yani bir değişiktim hüzünle dolu geçti.Film bittikten sonra içimden Eylül karakterine saydırdıkça saydırdım.Neyse pek spoiler vermeyeyim.İnsan film bittikten sonra içinde bir hüzün oluyor.Hala filmi düşünüyorum.Hoş,güzel bir filmdi.Durağan,sakin ..
Unutmadan filmde Nil Karaibrahimgil'in süper bir şarkısı var."Kanatlarım Var Ruhumda" muhteşem bir şarkı olmuş.Bence filmde kıyasala bu şarkı daha çok konuşulur.Kesin şarkıyı dinleyin.Filmi izlemeseniz de :) 
Filmi de bence boş vaktiniz varsa izleyin.Pek para verilecek bir film değil gibi,yani daha çok tv de filan izlencek cinsten.Umarım anlatabildim.Ama paranız varsa izleyin aman.Hoş ambiyanslı,güzel filmdi ..Eğer durağan filmleri seviyorsanız bu filmi size tavsiye ederim ozaman.

Şimdiden iyi seyirler.
Unutmadan siz izlediyseniz filmi yorumlarınız neler?

Bunlarda İlgini Çekebilir

29 kişi dedi ki

  1. Cuma gününden beri şarkıya taktım dilime dolandı günde 10 kez dinliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. merak ediyordum bu filmi ama gitmeye gerek yokmuş ona karar verdim yazını okuyunca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir karar vermiş olmana sevindim.ben bile yazıyı yazarken kararsız kaldım :D

      Sil
  3. bende çok merak ediyorum yarın gideyim :)))

    YanıtlaSil
  4. Bende merak ediyorum bu filmi.
    Şarkıya bayıldıım. :)

    YanıtlaSil
  5. Çanakkaleli ve küçüklüğünden beri Bozcaadaya giden biri olarak filmi ayrı bir merakla beklemiştim ama maalesef bende beklediğimi bulamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bozcaadaya ilk fırsatta gidicem bu film yüzünden :D benimde ayrı bir merakım vardı ama pek beklentilerimi karşılamadı dediğin gibi :(

      Sil
  6. İzledim ve çok beğendiim.:)

    YanıtlaSil
  7. Pamuk seker ceren ben samsunlumusun bende samsundanım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende samsundanım :)

      Sil
    2. Cok sevındım uzun zamandır arayıstaydım samsunlu bır bloger bulamadım dıye mavidukkan@gmail.com mail atarsan sohbet ederız ay cok mutlu oldum bu arada samsunun neresı atakum ben

      Sil
  8. filmde büyük bir mantık hatası var bence. fakat izleyecekler olur diye burada anlatamıyorum. sadece şöyle diyeyim. filmin sonunda öğreneceğimiz gerçeği eylül öğrendiğinde sadece "tek'e gitmem lazım" diyerek kriz geçirip kazaya sebep oluyor. kaza sırasında yanında olan karakter -ismini unuttum- bu olayı öğrenmiyor ki, neden eylül'ün tek'i hatırlamasına engel olmaya çalışıyorlar onu anlamadım ben. sonradan öğrendiler desem, eylül'ün onu ne kadar önemsediğini bilmiyorlar ki neden öğrenmesinden bu kadar korksunlar? hadi onu da geçtim madem bu gerçeği biliyorlar eylül tek ile konuştuğunu battı balık'ta olduklarını söylediğinde berrak panik yapıp "sana ne anlattı?" diyor? kafamda deli sorular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şuan yazını okuduktan sonra cidden de öyle.Orda balıkçıda otururken berrak "sana ne anlattı,çabuk git onun yanından filan diyorlardı",ne alaka yani.Şuan banada çok saçma geldi.

      Sil
    2. Ben de sonunu anlayamadım.Kız gazetede Tek'in ölüm haberini görünce kaza geçirip hafıza kaybına uğruyor ama Bozcaada'ya gittiğinde Tek ölmemiş canlıdır.Bu nasıl oluyor ?

      Sil
    3. Eylül'ün Tek'i gördüğü sahneler hayal tamam. Ama Eylül haricinde bi sahnede Tek köpek ve kücük kız var. kücük kız köpegi severken, Tek hatırlamıyor beni deyip üzülüyor. Hadi buna da tamam desek kücük kız Tek' cevap veriyor suç bende tanıştırmaz olaydım sizi deyip:D saçma geldi. Sahnede Eylül olsa neyse.

      Sil
  9. Allah'ım salya sümük ağlıyorum hiç bu kadar güzel film izlemdim evim sensin filminde bile bu kadar ağlamamıştım şu anda hiçkıra hıçkıra yazıyorum bunyorumu çok ağladım ve hala da ağlıyorum bi paket mendili bitirdim yani kutu filmin sonunda keşkw sende ölseydin eylül diyerek bitirdin tekin ölmesinde tek sorumlu biri var o da eylül. Bide şu öirkin adam gizel kız olayı yaratmışlar ya dizide bNa kalırsa engin akyürek farah zeynep Abdullah tan daha güzel bir insan. Hem kişilk olarak hem ruhen hem de bedenn. Ha buarada aynn benimde aklım takıldı hadi öğrendiler diyelim hadi eylülün arabada Yaptıklarından söylemdiler diyelim ama o balıkçı da neden korktu evet eylül sana bi şey yaptı dedi ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ama orda bir işler karışıyor düşününce?

      Sil
    2. Evet çok karışıyor en iyisi hiç düşünmeyelim. Ben anneme izlettirip filmi ona sordum o da anlamdı. Sonra annem şöyle bi mantık yürütüp eylülün tekini hayal olarak gördüğünü arkadaşının anlamış olabileceğini ve eylül gerçeği öğrenmesin diye bunu devam ettirmiştir diyor bu da bi düşünce.

      Sil
    3. Sonunda cop adamin uzerinde ne yaziyor okuyamadim

      Sil
  10. Bence de engin gerçekten yakışıklı birisi sadece biraz kötü giydirmiller bu da rolüyle alakalı yani farah tan daha güzel. Bi de komik ama ekran başından bağrıyorum ben eylül salak ben senin yerinde olucam hayranı olduğum birini terk edicem diye diye çıldırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şuanki dizisinde süper mesela.bende çıldırdım valla..Ama çıldırmamak elde değildi gerçekten

      Sil
  11. Arkadaş ben filmin sonunu anlamadim :D

    YanıtlaSil
  12. Filmi bende izledim baslarda sacma oldugunu dusunsemde sonda cok etkilendim guzel filimdi izlemeye de deyer farahda enginde bi harika

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe