Ne Okudum ; İyi Kız

by - 17:17

En sonunda biraz olsun tatile girip fuardan aldığım çok merakla beklediğim "Mary Kubica" nın İyi Kız adlı kitabını okudum ve bitirdim.Kitabın tanıtımlarına özellikle instagram da sık sık denk geldim ve beni oldukça meraklandıran bir kitap oldu.Genel itibari ile spoiler vermemeye çalışarak bir yazı yazıcam.Polisiye,dram,biraz da aşk içeren bir kitap. İlk olarak kitapta beklenmedik bir son sevenler için muhteşem ve ideal bir kitap. Ben ki senaryo yazarım sürekli kitabı okurken ,ben bile tahmin edemedim. Şaşkın bakışlar eşliğinde kitabın son sayfalarını okudum.

Konusundan bahsedecek olursam; Mia zengin bir ailenin küçük kızıdır. Ailesinden ayrılmış, tek başına kendine bambaşka bir hayat kurmuştur. Bir gün gittiği bir barda tanıştığı adam Mia'yı kaçırır ve hikaye başlar. Bulunduğunda Mia adını hatırlamamakta ,ismini Chloe sanmaktadır. Acaba Mia kaçırıldığında neler yaşadı? 

Kitaptan benim beklentim çok çok fazla idi. Kitap ilk başlardan itibaren bence durağan ,aynı tempoda ilerledi durdu. Sürekli aynı şeyler oldu. Bir an olsun bile Colin'in çok kötü bir adam olduğunu düşündürmedi bana . Ama sonuçta kötü adam ,kötü adamdır. Ama sonunda benim için olaydı , kitap. Gerçekten sonu çok şaşırtıcı ve mükemmeldi. İnce bir zeka ile yazılmıştı sonu. Karakterlerin özellikleri klasikti bence. Zengin,dediğim dedik bir baba,pısırık,içe kapanık bir anne,kibirli bir abla ve özgür ruhlu küçük bir kız. Kitapta yine bir "stockholm sendromu " yaşanıyor. Ah ah ne çektiler bu sendromdan. Neyse ben kitapta Mia olsun,Eve olsun,Colin olsun karakterleri pek sevmedim. Yani içim aşkla cız etmedi. Sadece dedektifi sevdim o kadar. O da iyilikseverliği yüzünden. 

Kitap genel olarak boş vaktinizde okunabilir,güzel bir kitap.  Ama benim bestlerim arasına girmedi.Okuyanlar siz nasıl buldunuz kitabı?

"Şu anda hayatta dünyanın bir ucunda savaş olduğuna inanmak imkansız.İnsanlar açlıktan ölüyor.Çocuklar istismar ediliyor.Medeniyetten yoksunuz.Bir çocuğun çalkaladığı kar küresinin içindeki iki figürüz. "

Puan : 7/10

Bunlarda İlgini Çekebilir

1 kişi dedi ki

  1. Bestleriniizi alabilir miyiz zira bu aralar çok ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe