Ne Okudum; Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü

by - 14:07


Sizde benim gibi adını beğenip bu kitabı alanlardansanız geçmiş olsun hepimize :) Çünkü bu kitabın üzerine ancak soğuk bir su içilir.1 aydır hatta 1,5 aydır bu kitabı okumaya çabalıyorum.En sonunda dün gece bitirdim.Ve hemen yorumlamak istedim.

Kitapta 8 yaşındaki bir kızın iç dünyasını anlatıyor.Küçük kızın özel bir yeteneği var.Sonradan anlayacağız ki dedesinin,babasının hatta abisininde özel yetenekleri var ayrı ayrı.Kitabın dili ilk sayfalarda (ilk sayfalardan kastım 150 sayfa kadar) o kadar sıkıcı ki ben 1,5 ayda okudum.İşte dünde geri kalanını okudum artık siz düşünün ne derece sıkıcı.Hiç bir bütün yok kitapta.Ne bilim-kurgu gibi bir kitap ne normal bir kitap.Özel yetenekleri varsa bu kişilerin biraz ondan bahsedersin ucundan gösterip konuyu saçma sapan anlatmak neden onu anlamadım.Kitap sonlara doğru benim için daha akıcı bir hale gelse de finalde yine saçmaladıklarını farkettim.Neden mi ? Çünkü en sonunda kitabın Joseph tekrar sandalyeye dönüşeceğini söyledi Rose'a.Rose'da benim işaretlediğim sandalye ol dedi.Ve orda bitti? Buradan nasıl bir sonuç çıkarmalıyım bir türlü anlayamadım? Kitabı o kadar okuduktan sonra sadece aklımda kalan "YANİ?" sorusu oldu.Ne anladık biz bu kitaptan?


Siz neler düşünüyorsunuz bu kitapla ilgili?
Bu kitabı almayı düşünenlere tavsiyem uzak dursunlar.
Sıradaki kitabım Kürk Mantolu Madonna.Bakalım o nasıl?

Sevgilerle.


Bunlarda İlgini Çekebilir

8 kişi dedi ki

  1. Halbuki adını görünce çok sevmiştim :/
    Ama bazen şey olur ya ruh halin yada o kitabı okurkenki şartlar kitabı hiç sevdirmez sonra birdaha okursun ( yada 2.ye okursun) acayip seversin. Bana daha önce oldu. Bu kitaba bir şans vermek için yazıyorum tüm bunları :))
    Kürk Mantolu Madonna'yı istisnasız seversin.
    İyi okumalar !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de senin gibi yapmıştım adı için ,kapağı için almıştım kitabı.Benim de öyle hallerim çok oldu ama bu kitapta mantık yok ondan pek zannetmiyorum :D Sen kitabı okuduktan sonra ama senin yorumunu görmeyi çok isterim :) tek kitabı beğenmeyen ben olamam sanırım :) teşekkürler yorumun için

      Sil
  2. kürk mantolu madonnayı okumuştum...
    Biraz depresif ,,
    Pekala bence baya bir depresif...

    Ama anlattığı zaman,yerler,duygular ve düşünceler o kadar net ki...

    Biraz gözler dolabilir ama,dikkat...
    ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben o kitaba bayıldım.çok güzelmiş ama cidden depresiflik konusunda sana katılıyorum. :)

      Sil
  3. Ben sonunu getiremeden bir köşeye attım bu kitabı! Sıkıcılık ötesi bir şey, kürk mantolu Madonna bir harika<3

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Kesinlikle okunmaması gereken bir kitap..

    YanıtlaSil
  5. Kitabin arka kapagini okuyunca dikkatimi cekmisti benim de..ama bitirdim mi diye sorarsanız hayır..kitap saçma ve bir o kadar da sıkıcı.anlatımı hiç akıcı değil.anlıycağınız hayal kırıklığı diyebilirim..kesinlikle önermiyorum...

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe