Mim; Ben Kimim?

by - 15:55

Herkese merhabalar,
Geçen günlerde Alice bir yazı paylaşmıştı.Ben Kimim? diye.O yazısını büyük bir merakla okudum.Bende öyle bir yazı yazmayı düşünmüştüm ama fırsat olmamıştı açıkçası.Bugün bir baktım ki MarstanDüşenKız tarafından mimlenmişim.Hemde "Ben Kimim?" le ilgili.Bende şimdi bu sorulara yanıt vereceğim.

Evet....


Ben Kimim?

Ben Pamuk Şeker.Namıdiğer Tuana.Tuana gerçek ismim değil.Göbek adım diyelim.19 Yaşındayım.Üniversiteye gidiyorum.Bu sene ilk senemdi.Mühendislik okuyorum  buarada.Daha doğrusu çabalıyorum.İlk senem berbattı.Hiç çalışamadım.

Gerçek ismimi neden mi söylemiyorum?

Kimse benim blog açtığımı bilmiyor yakın çevremden.Bir kardeşim,kuzenim o kadar.Galiba  bu konuda bir çekingenlik var bende.Çünkü arada kişisel bir şey yazdığımda çevremden ve düşüncelerimden bahsediyorum.Sanırım görseler benim için biraz fena olurdu.Öyle yani..


Blogumun adı nereden geliyor?

Bu konuda sanırım benim pek bir fikrim yok.Herşey aniden gelişti sanırım.Çocukken Pamuk Şeker e karşı bir hayranlığım vardı.Evet yanlış duymadınız hayranlık! Pembelerinin yeri ayrıydı tabi bende.Ama bir keresinde mavisini,sarısını vs. görünce işte demiştim ben buna hastayım.Sonrada aklıma onu koymak geldi ve koydum :) Sevimli oldu sanırım.

Blog açmaya nasıl karar verdim?

Benim blog maceram biraz çelişkili hayatım sayesinde başladı aslında.Kardeşimle geçen sene bir oje blogu açmıştık.Ama hiç uğraşmamıştık.Bende bu yarıyılda ne yapsam boş boş oturmasam diye düşünürken,bir efkarlandım.İçimi dökmek istedim.Günlüğüme yazdım olmadı.Kimseyede pek anlatamıyorum.Ve dedim ki ben neden bir blog açmayayım? Açayım ki insanlardan yardım alayım.Fikirlerini paylaşsınlar benimle.Ve çok iyi oldu sanırım.Bende rahatladım bu vesileyle.Siz izleyicilerim ve yorumlarınız sayesinde aslında.

Neden kozmetik blogu?

Aslında benim blogum pek kozmetik blogu değil.Yani kozmetik içeriği biraz daha fazla diğer içeriklere göre.Diğer her konuda da yazıyorum.Televizyon,sinema,kitap,kişisel olsun.Ama daha fazla kozmetiğe ağırlık verdim.Çünkü makyaj malzemeleri benim bir nevi hayatım haline geldi sanırım.Yani makyaj yapmasam da illa onları görücem o moda girdim.İnsanlara bazı konularda da yardımcı olmak hoşuma gidiyor ayrıca :)


Kişiliğim;

Tipik olmasada Başak burcuyum.Fakat yükselenim Aslan olduğu için ortaya Başak-Aslan karışımı bir kişiliğim.Temizliğe çok önem veririm.Fazla meraklıyımdır.Herkese karşı güleryüzlüyümdür.Kıskandığımı karşımdakine pek belli etmemeye çalışsamda çok kıskancımdır.Karşımdakileri kırmamaya çalışırım genelde,çok alttan almak gibi bir huyum var.Genelde çevremdekiler beni çok iyi niyetli olduğumdan "saf" diye nitelendiyorlar.Ama ben en çok bu huyumu seviyorum sanırım.Herşeyin iyi yönünden bakmasını severim.Arada çok delidoluyum,bazende çok içine kapanık olabilirim.Bazı şeyleri kafama çok takarım.Ama takmadığımı söylerim etrafımdakilere.Mesela bir arkadaşım bana bir imada bulunduysa,benle darıldıysa.Birine aşırı çok değer veriririm,eğer o kişiyi sevmişsem.Onu sahiplerinirim,kıskanırım.Sonra komiğimdir,şen şakrağımdır ayrıca.Sonra,sonra bir çevrede biraz bana önem verilsin isterim.Hani üzerime düşülsün filan,benle ilgilenilsin.Biraz nazlıyımdır yani.İlk başlarda yeni tanıdığım birini gözüm tutmadıysa soğuk olabiliyorum o kişiye karşı mesela.Ama sonradan o da gerçek yüzümü görüyor :D Şen şakrak beni.Bir arkadaşım benim bu yüzümle tanışınca bana eski sen "Buzlar Kraliçesi"ydi demişti hiç unutmam.

Hoşlandıklarım; Alışveriş hastasıyım.Bir alışveriş merkezinde sabah açılışından akşam kapanışa kadar kaldığımı bilirim o derece.Makyaj ı seviyorum sonra.Ama işin abartısında değilim hiçbir zaman.Kitap okumaya bayılırım..Kitap kurduyum tam.Günde 1-2 kitap bitiriyorum o derece,hiç başımı kaldırmam kitap beni sarmışsa hele.Sonra müzik dinlemeye bayılırım.Punk,pop,rock,country müziklere bayılırım.Yeni şeyler keşfetmeye bayılırım.Korelilere bayılırım sonra.Bir ara sürekli onların dizilerini izlerdim.Dizi izlemeye bayılırım,film izlemeye filan.Unutmadan photoshop yapmaya bayılırım.Öyle bir yeteneğim var.


Hoşlanmadıklarım; Boş konuşulmasına hiç dayanamam.Arada bende çok konuşurum ama sürekli konuşan kişilere de dayanamıyorum.Sonra birşey çok kafaya takıldığında hiç hoşlanmıyorum.O kişiye karşı bir antipatikliğim oluşuyor.Yanlız kalmaya 1 saatten fazla dayanamıyorum sonra.

En çok sevdiğim makyaj malzemem;  Göz kalemim,rimelim,rujum.

Çantamda olmazsa olmazlarım; Cüzdanım,rujum,aynam,telefonum

En son okuduğum kitap; Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü.Yarın yada ondan sonraki gün kitap hakkındaki düşüncelerimi sizede aktaracağım :)

Benden bu kadar.Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim..Çok sabırlısınız :) 

Ben de mimledim ;











Bunlarda İlgini Çekebilir

9 kişi dedi ki

  1. Çok sevindim yazmış olmana :) Senin hakkında bir şeyler öğrenmek beni mutlu etti :) Yaşıtmışız da. Senj tanıdığım için memnun oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım sayende bende bu güzel mimi yaptım :) bende çok memnun oldum :D

      Sil
  2. Çok cici olmuş.. Çok beğendim diğer arkadaşların mim lerini de takip edeceğim..
    Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D merhaba canım.çok teşekkür ederim sabırla okuduğun için

      Sil
  3. Ne kadar çok benziyormuş huylarımız, Başak burcu değil miyiz işte :) Yazmana çok sevindim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet başakların genel huyları genelde çok benzer :D bende senin yorum yazmana çok sevindim canım :)

      Sil
  4. Seni tanıdığıma çok sevindim cnm:) beni de mimlemişsin çok teşekkür ederim ama mim yazmayı pek beceremiyorum sanırım. öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seni tanımayı çok istiyorum canım.Artık mimi doldurduğunda görürüz :) bende çok öptüm

      Sil
  5. Çok ta iyi yapmışsın blog açmakla:)
    Çok şeker bloğun adı gibi :)
    Takibe aldım.
    Bende beklerimm:)
    www.deniztamturk.com

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe